Κοντός ψαλμός αλληλούια ..

918

Μία ανάλαφρη κριτική άσκησε  ο δημοσιογράφος Μάμας Χαραμαντάς στην εκπομπή «Εν Καλύμνω» την περασμένη Τετάρτη, αναφορικά με την κόντρα της προηγούμενης ημέρας στο ΔΣ, της Παράταξης  Ι.Μαστροκούκου με το Δήμαρχο, για το θέμα της πρόταση του για τη σύνθεση της επιτροπής που θα επισκεφτεί το Τάρπον Σπρινγκς, ενώ  εξέφρασε και την  άποψη ότι εκ του αποτελέσματο φάνηκε ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα στη συνοχή της Παράταξης της μείζονος μειοψφηφίας.

Αυτό ήταν αρκετό για άμεση τηλεφωνική παρέμβαση του Ι.Μαστροκούκου, που με επιθετική διάθεση και αιχμές στόχευσε το Μάμα Χαραμαντά.

Ξεκίνησε λέγοντας, κύριε Χαραμαντά διαφωνώ οριζοντίως , καθέτως και πλαγίως με όσα είπατε για  ενδοπαραταξιακή κόντρα . Κάνετε μεγάλο λάθος . Κρίναμε μια απρεπή πράξη του δημάρχου. Εσάς από που σας προκύπτει το ενδοοικογενειακό φάγωμα;

Μάταια  προσπαθούσε ο Μάμας Χαραμαντάς να εξηγήσει τι ακριβώς είπε, αφού ο Ι.Μαστροκούκος με την φόρα που είχε πάρει, τίποτα δεν το σταματούσε.

Και βέβαια εκείνο που αποτελεί το επιστέγασμα της επίθεσης κατά του Μάμα Χαραμαντά, ήταν η αναφορά: « Και δεν είναι η πρώτη φορά κ. Χαραμαντά που απευθύνεστε τηλεοπτικά στην Παράταξη και προσπαθείτε να δημιουργήσετε θέματα  διάλυσης και διάσπασης. Δείτε παράδειγμα και  πέρσι όταν κάναμε την εκδήλωση στις Ελιές πως βγήκε το γεγονός και χίλιες δυο άλλες περιπτώσεις».

Ήταν φανερό ότι ο Μ.Χαραμαντάς δεν ήθλε να οξύνει το κλίμα  μετά απ’ αυτή την επίθεση που δέχθηκε και κρατώντας την ψυχραιμία του, το μόνο που είπε, ήταν λυπάμαι κ. Μαστροκούκο γι’ αυτά που λέτε.

Δεν είναι η στήλη μας αυτή που θα υπερασπιστεί τον Μάμα Χαραμαντά .

Ένα είναι όμως γεγονός ότι ο Γιάννης Μαστροκούκος όχι μόνο αδίκησε το Μ.Χαραμαντά με αυτά που είπε ,αλλά εκτόξευσε βαριές αιτιάσεις που δεν έχουν καμία βάση και σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτοί που στοιχειωδώς παρακολουθούν τις εκπομπές του Μ. Χαραμαντά γνωρίζουν ότι οι θέσεις του  μόνο εχθρικές δεν είναι κατά της Παράταξης Ι.Μαστροκούκου. Το αντίθετο συμβαίνει και μάλιστα κάποιες φορές μέχρι σημείου παρεξηγήσεως.

Κλείνοντας, αναφορικά με τον ισχυρισμό του Ι.Μαστροκούκου ότι απ’ολη την εξέλιξη της υπόθεσης, δεν υπάρχει θέμα συνοχής στην Παράταξη του, η στήλη μας να απαντήσει «κοντός ψαλμός αλληλούια» 

(Από Νησιωτική Διαδρομή)