Ο Δ.Διακομιχάλης αποδομεί τις ανακρίβειες του εργολάβου Ν.Κρούσκου για τον εξωτερικό μόλο Καλύμνου.

2299

 Άμεση ήταν η απάντηση του τέως Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη στις ανακρίβειες που είπε ο εργολάβος Νικόλαος Κρούσκος, για το έργο του εξωτερικού μόλου Καλύμνου, σε τηλεφωνική παρέμβαση του σήμερα Τρίτη  απόγευμα, στην εκπομπή «Εν Καλύμνω» των δημοσιογράφων Μάμα Χαραμαντά και Μπέτυς Μαίλλη .

Ο Δ.Διακομιχάλης όχι μόνο αποδόμησε τις ανακρίβειες του εργολάβου, αλλά έστειλε και το μήνυμα, ότι παραμένει όρθιος μετά την περιπέτεια υγείας που είχε και θα συνεχίσει να παλεύει για το δίκαιο,την αλήθεια και τη διασφάλιση του δημόσιου χρήματος.

Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει την προσπάθεια του εργολάβου  να παρέμβει στο δημόσιο διάλογο, να παίξει πάλι ρόλο στην πολιτική.

Στη σημερινή του παρέμβαση του, ο εργολάβος Ν.Κρούσκος για μια ακόμη φορά προσπάθησε να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις για το έργο του εξωτερικού μόλου, χρησιμοποιώντας ανακρίβειες, επιλεκτική μνήμη, απαξιωτικές εκφράσεις κατά του προσώπου του Δημήτρη Διακομιχάλη, αλλά και δείχνοντας μία εκδικητική διάθεση κατα του τέως Δημάρχου. 

Αν ψάχνουμε κάποια αιτία ,απλά να  θυμίσουμε τον αποκλεισμό της εταιρείας 3Κ του Ν Κρούσκου, από τη δημοπράτηση του πρώτου έργου της αποκατάστασης της σπηλαίωσης και της θωράκισης του εξωτερικού μόλου.

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ Ν.ΚΡΟΥΣΚΟΥ

Ο εργολάβος Ν.Κρούσκος στην σημερινή  τηλεφωνική παρέμβαση του στην εκπομπή «Εν Καλύμνω» εστιάσε σε 3 θέματα.

%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%82

1.Ανέφερε ότι στο αρχικό έργο για την αποκατάσταση της σπηλαίωσης  υπήρξε υπερτιμολόγιση της τάξεως 200%.

Συγκεκριμένα είπε γι’αυτό τον ισχυρισμό του:

Να θυμίσω απλά ότι προ 6ετίας υπήρχε μελέτη για την αποκατάσταση της τάξης των 70.000 ευρώ και με πρόεδρο του ΛΤ τον κ. Γαλιμιτάκη ανήκε στην Παράταξη του Διακομιχάλη ,για λόγους που δεν  γνωρίζουμε, κρίθηκε ότι αυτή η αποκατάσταση δεν έπρεπε να υλοποιηθεί.

Ξεκίναμε για μια αποκατάσταση της τάξεως των 70.000 ευρώ και όχι των 365.000 ευρώ όπως τελικά δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε το 2011.

Περιέργως αλλά αφού έχει ο κ. Διακομιχάλης έχει τη διάθεση να μπει σε τεχνικές αναλύσεις ευχαρίστως και εμείς με τις δικές μας τεχνικές γνώσεις, με την αλήθεια που εμείς κατέχουμε θα επιχειρήσουμε και να αποδείξουμε ότι η μελέτη αποκατάστασης όπως υλοποιήθηκε υπερτιμολογήθηκε 200%.

Κι αν θέλει να κάνει και παραλληλισμούς η αντίστοιχη μελέτη υποσκαφής στην Πάτμο ,νησί που ανέφερε ,κόστισε μόνο 195.000 ευρώ.

 

  1. Ανέφερε ότι το θέμα της υπερτιμολόγησης βρίσκεται στον Εισαγγελέα.

Για το θέμα αυτό  είπε

 Όλα τα στοιχεία έχουν ήδη κατατεθεί στον Εισαγγελέα εδώ και 2 χρόνια και ευχαρίστως να  θέλει να ανοίξει αυτή η πληγή, ευχαρίστως θα είμαστε και εμείς να διευκολύνουμε και να δώσουμε τις γνώσεις μας και την εμπειριία μας.

 

  1. Ανέφερε ότι το έργο των 365.000 ευρώ αυτή τη στιγμή το καταστρέφουν

Κάνοντας την επισήμανση αυτή χρησιμοποίησε απαξιωτικούς και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς όπως  «Γιατί είναι δεδομένο ότι καταστρέφουμε τα έργα του κ. Διακομιχάλη.»«Οι ενέργειες του κ. Διακομιχάλη έχουν πάει στον πάτο. Αυτό αποδεικνύεται. Εμείς τις πάμε στον πάτο».

Συγκεκριμένα είπε:

Άρα λοιπόν οι 365.000 που δαπανήθηκαν με ένα έργο που υπερτιμολογήθηκε με 200% το 2016 καταστρέφονται .

Γιατί είναι δεδομένο ότι καταστρέφουμε τα έργα του κ. Διακομιχάλη.

Τα έργα του κ. Διακομιχάλη με μία μελέτη, που ο ίδιος παρέλαβε,ο ίδιος πλήρωσε και γνώριζε ότι το επιθυμητό βάθος ήταν στο –7,5 μέτρα.

Αν λοιπόν με την ακτοπλοϊκή εταιρεία που τώρα κατηγορεί θα έπρεπε να είχε έλθει εγκαίρως σε συνεννόηση να  λάβουν γνώση να δουν αν αυτά τα βάθη είναι επιθυμητά και μετά να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου που στοίχισε 365.000 ευρώ και τώρα το καταστρέφουμε.

Να μας αιτιολογήσει τα 365.000 που δαπανήθηκαν και αυτή την ώρα τα πετάμε στο νερό.

 Αυτό λέμε. Οι ενέργειες του κ. Διακομιχάλη έχουν πάει στον πάτο. Αυτό αποδεικνύεται.

Εμείς τις πάμε στον πάτο.

 

 Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Ν.Κρούσκος, έκανε μνεία και για εκκρεμείς μηνύσεις εναντίον του Δ.Διακομιχάλη αναφέροντας χαρακτηριστικα:

 Πέραν αυτού να διατηρήσει την ψυχραμία γιατί την Παρασκευή δικάζεται ο κ. Διακομιχάλης για τις παλιές καταγγελίες του ΧΥΤΑ.

 

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΔΙΑΚΟΜΙΧΆΛΗ.

Παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά  ο Δ.Διακομιχάλης έδωσε απαντήσεις σε όλα τα θέματα που έθεσε ο εργολάβος Ν.Κρούσκος αποδομώντας ουσιαστικά τις ανακρίβειες του.

%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf

 

Παραμένω Όρθιος

Ο Δ.Διακομιχάλης ξεκίνησε στέλνοντας το μήνυμα, ότι παραμένει όρθιος μετά την περιπέτεια υγείας που είχε και θα συνεχίσει να παλεύει για το δίκαιο,την αλήθεια και τη διασφάλιση του δημόσιου χρήματος αναφέροντας τα παρακάτω:

 Θα πω ότι κατάφερα να ξεπεράσω αυτό τον γολγοθά, με τα σοβαρά προβλήματα που είχα με την βοήθεια του Θεού και των καλών γιατρών που είχα και να πω ότι όρθιος πλέον θα παραμείνω να παλεύω για το δίκαιο,την αλήθεια και τη διασφάλιση του δημόσιου χρήματος. Αυτό είναι μία δήλωση μου, με πολλούς αποδέκτες ότι θα είμαι όρθιος και θα συνεχίσω να παλεύω.

 Για την υπερτιμολόγηση

 Αναφορικά για το θέμα της δήθεν υπερτιμολόγησης του έργου κατά 200%  και στις αναφορές του εργολάβου για την αρχική μελέτη επί εποχής Μ.Μπούκη, αλλά και για το έργο  Πάτμου είπε:

 Κατ’αρχήν η μελέτη αποκατάστασης της Πάτμου και τον προκαλώ δημόσια να δοθεί στη δημοσιότητα δεν έχει καθόλου τα ίδια χαρακτηριστικά με την μελέτη για την αντιμετώπιση της σπηλαίωσης στο δικό μας μόλο. που δεν ήταν μόλος προσέγγισης σκαφών . Είπε ότι στοίχισε 195.000 ευρώ. Πράγματι αλλά με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικα. Αυτά όσον αφορά την Πάτμο

  Μίλησε για την μελέτη την πρώτη που παραγγέλθηκε από τον Μ. Μπούκη στο γραφείο Γιαμίν. Εκείνη προέβλεπε απλή αποκατάσταση όπως ήταν δηλαδή ο μόλος, πριν να υποστεί την σπηλαίωση και θα υπήρχε η δυνατότητα προσέγγισης πλοίου μέχρι 80 μέτρων. Βλέπετε τα ξέχασε αυτά ο κ. Κρούσκος

 

Για τον φάκελο στον εισαγγελέα

Γαι την αναφορά του εργολάβου ότι  φάκελος για την υπερτιμολόγηση βρίσκεται στον εισαγγελέα,  ο Δ.Διακομιχάλης είπε:

Είπε ότι το καλύμνικο έργο υπερτιμολογήθηκε κατά 200 χιλιάδες ευρώ. Επειδή ο φάκελος είναι στον Εισαγγελέα, έχει ήδη απαντηθεί ,διότι στην κατάθεση του ο κ. Κρούσκος προσπάθησε να εξαπατήσει τις δικαστικές αρχές και απαντήθηκε αυτό ,εμείς ευχόμαστε κάποια στιγμή αυτός ο φάκελος να φτάσει στο ακροατήριο.

 

 Για δήθεν καταστροφή του πρώτου έργου

Για την δήθεν καταστροφή του έργου απαοκατάστασης και θωράκισης που έγινε με τις 365.000 ευρώ, ο Δ.Διακομιχάλης στην πρώτη παρέμβαση του  ανέφερε μεταξύ άλλων:

Γίνεται μία προσπάθεια να περάσει ότι το έργο που έγινε της αποκατάστασης και της σπηλαίωσης πήγε στράφι

Η μελέτη εκείνη προέβλεπε την αποκατάσταση  μιας σπηλαίωσης 15 μέτρων μήκους , 3 μέτρων πλάτους και 3,5 μέτρων βάθους.

Έπρεπε να αποκατασταθεί και να σταθεροποιηθεί ο μόλος που κινδύνευε να  κατακρημνισθεί και δεν θα  υπήρχε μόλος.

Επίσης η μελέτη προέβλεπε την θωράκιση του κρηπιδότοιχου και το βάθος θα ήταν 7,5 μέτρα.

Το έργο ολοκληρώθηκε όπως προέβλεπε η μελέτη, αλλά παίχθηκε ένα βρώμικο οικονομικο  παιχνίδι από τη συγκεκριμένη Εταιρεία. Γνωρίζετε ότι τον μόλο τον χρησιμοποίησαν το «Ελευθέριος Βενιζέλος»  και το «ΚΡΗΤΗ » χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Η  μελέτη εκβάθυνσης που υλοποιείται τώρα προβλέπει διάφορες φάσεις. Απομάκρυνση των φυσικών ογκολίθων και επανατοποθέτηση. Από τους τεχνητούς ογκολίθους ένα μέρος θα απομακρυνθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί. Για αυτό στοιχίζει το έργο της εκβα΄θυνσης μόνο 100.000 ευρώ;

Για τις εκκρεμείς μηνύσεις

Τέλος για τις εκκρεμείς μηνύσεις και  αγωγές ο Δ.Διακομιχάλης είπε:

Είπε ο κ. Κρούσκος ότι είμαι κατηγορούμενος την Παρασκευή. Ξέρετε υπάρχουν πολλές μηνύσεις που μου έχει κάνει και  αντίστοιχες που αντέδρασα εγώ. Και το ποιός ζητά αναβολές, γνωστό είναι.

 Αυτό έχω να πω στον κ. Κρούσκο .

 Αλλά ξαναβλέπω , υπάρχει μια διάθεση εκ μέρους του να παρέμβει στο δημόσιο διάλογο, να παίξει πάλι ρόλο στην πολιτική.

Γνωστά είναι αυτά τα πράγματα.

 Εμείς θα τον αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που τον αντιμετωπίσαμε και  επειδή  έκανε έναν υπαινιγμό για το ΧΥΤΑ οι επιμετρήσεις θα γίνουν από την Τεχνική Υπηρεσία και κάποια στιγμή θα φανεί η αλήθεια και βέβαια υπάρχει πάντα η η εκκρεμότητα με την ιστορία της ΕΕ.

Αυτά τα λέω  προκειμένου να μην μπούμε σε μία αντιπαράθεση. Δεν έχω διάθεση, αρκετές μηνύσεις εκκρεμούν που μου έχει κάνει, αρκετές αγωγές μου ζητά 1 εκατομμύριο απο εδώ, 1,5 εκατομμύριο από εκεί γιατί εμείς ψάξαμε τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.