Το τρίτο και «φαρμακερό»χρηματικό πρόστιμο στους καταστηματάρχες της παραλιακής για αυθαίρετη χρήση χώρου προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα.

1635

 Το «μπαλάκι»  τώρα στα χέρια της Δημοτικής Αρχής

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη απόγευμα, 10 Νοεμβρίου 2016,  η επίδοση από το Λιμεναρχείο στους καταστηματάρχες της παραλιακής στο λιμάνι Καλύμνου, της  απόφασης επιβολής της διοικητικής ποινής του χρηματικού προστίμου για αυθαίρετη χρήση χώρου, προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα έμπροσθεν των καταστημάτων τους,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «kalymnos-news.gr » πρόκειται για το τρίτο πρόστιμο που επιβάλλεταια για τον ίδιο λόγο εντός έτους και είναι προσαυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα.

Τα περισσότερα των χρηματικών προστίμων κυμαίνονται από 290 –400 ευρώ ,ανάλογα της έκτασης του χώρου που καταλήφθηκε και αφορούν σχεδόν στο σύνολο των καταστηματαρχών της παραλιακής.

Οι αποφάσεις επιβολής των προστίμων ελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, αφού οι χώροι ανήκουν στην Χερσαία ζώνη Καλύμνου, όπως αυτή χαρακτηρίστηκε με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 17 Φεβρουαρίου 2016.

Να σημειώσουμε ότι οι παραβάσεις αυτές βεβαιώθηκαν το χρονικό διάστημα 10 –20 Αυγούστου 2016 και στη συνέχεια κλήθηκαν σε έγγραφη απολογία οι καταστηματάρχες .

Σύμφωνα με τις αποφάσεις επιβολής που επιδόθηκαν στους καταστηματάρχες, τους επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο διότι δεν συμμορφώθηκαν με υποδείξεις της Λιμενικής αρχής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας /Ελέγχου οργάνων του Λιμεναρχείου, διαπιστώθηκε ότι έμπροσθεν των καταστημάτων τους προέβησαν στην αυθαίρετη (άνευ αδείας) κατάληψη τμήματος εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πόθιας Καλύμνου.

Όπως αναφέρει η απόφαση οι καταστηματάρχες καλούνται εντός 30 ημερών να εξοφλήσουν το πρόστιμο ,με ηλεκτρονικό παράβολο, διαφορετικά θα θεωρηθεί ανεξόφλητο και θα βεβαιωθεί στη ΔΟΥ υπαγωγής τους.

Κατά των αποφάσεων επιτρέπεται η άσκηση προσφυγής εντός 60 ημερών στο Τακτικό Διοικητικό Πρωτοδικείο, χωρίς η προσφυγή να αναστέλλει την εκτέλεση.

Το «μπαλάκι»  τώρα στα χέρια της Δημοτικής Αρχής

Βέβαια το 3ο αυτό κατά σειρά πρόστιμο, έχει μία ιδιαιτερότητα και μπορεί να θεωρηθεί ως κομβικό αλλά και «φαρμακερό».

Συγκεκριμένα το «μπαλάκι» τώρα έρχεται στα «χέρια» της Δημοτικής αρχής αφού πρόκειται για  τρίτη συνεχόμενη βεβαιωθείσα παράβαση εντός έτους  και οφείλει η Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στην «Επιτροπή Ποιότητας Ζωής»που υποχρεούται να επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις και να εφαρμόσει το μέτρο της σφράγισης του καταστήματος για ορισμένο χρόνο.

Παρακάτω παραθέτουμε πινακίδιο με τον τρόπο πληρωμής του προστίμου, όπως αυτό περιλαμβάνεται στις σχετικές αποφάσεις του Λιμεναρχείου Καλύμνου που επιδόθηκαν.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bc%ce%bf%cf%85