Χωρίς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης η αντιπροσωπεία του Δήμου Καλυμνίων που θα μεταβεί στο Τάρπον Σπρινγκς στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων.

1293

Χωρίς τη συμμετοχή κάποιου εκπρόσωπου εκ μέρους των αντιπολιτεύσεων, θα αποτελείται η αντιπροσωπεία του δήμου Καλυμνίων που θα ταξιδέψει για Τάρπον Σπρινγκς Αμερικής από 2-10 Ιανουρίου 2017 ,προκειμένου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των  Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, εγκρίθηκε η μετακίνηση 

 α) του Δημάρχου Καλυμνίων, Γαλουζή Ιωάννη,

β) του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Ψαρά Γεωργίου,

γ) του Αντιδημάρχου Κώστα Ζαίρη

δ) του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού, Διαμαντή Ιωάννη,

στο εξωτερικό σε χώρα εκτός Ε.Ε, για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις εορτασμού των 111ων Θεοφανείων, στο Τάρπον Σπρινγκς της Αμερικής, από την 02 έως και την 10 Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με την απόφαση, από το Δήμο Καλυμνίων  θα καλυφθούν συγκεκριμένα έξοδα των συμμετεχόντων και η συνολική δαπάνη θα είναι κατώτερη των 10.000,00 €

Να σημειώσουμε  ότι ο Δήμος Καλυμνίων, αποδέχθηκε πρόσκληση του συμπατριώτη μας Δημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς Χρυσόστομου Αλαχούζου.

Ο αδελφοποιημένος με την Κάλυμνο, Δήμος του Τάρπον Σπρινγκς θα καλύψει τα  έξοδα του Δημάρχου Ι.Γαλουζή. Των υπολοίπων θα καλυφθούν από το Δήμο Καλυμνίων.

Να θυμίσουμε ότι, όταν το θέμα ήλθε στο δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση του Δημάρχου  ήταν εκτός των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, στην αντιπροσωπεία να συμμετέχει εκ των αντιπολιτεύσεων ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Μανώλης Μουσελλής.

Τότε υπήρξε έντονη αντίδραση εκ μέρους τους επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννη Μαστροκούκου, ο οποίος θεώρησε την πρόταση του Δημάρχου ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Παράταξης του και είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Τελικά ο Μανώλης Μουσελλής έκανε  γνωστό ότι δεν θα συμμετέχει  στην αποστολή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων

Η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για την Αμερική στις Ιανουαρίου 2017 αεροπορικώς (Κάλυμνος– Αθήνα Ζυρίχη –Τάμπα_. Από τη Αμερική η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2017  αεροπορικώς (Τάμπα– Ζυρίχη– Αθήνα –Κάλυμνος)