Πρωτοχρονιά… με 140 συλλήψεις στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας!

695

Ξεκίνησαν στις 3 τα ξημερώματα, όταν η αστυνομία θέλησε να απομακρύνει τον κόσμο για να καθαριστούν οι δρόμοι

Πρωτοφανή επεισόδια και απόλυτο χάος επικράτησε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την έλευση του 2017. Αποτέλεσμα ήταν η αστυνομία να προχωρήσει σε τουλάχιστον 140 συλλήψεις για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και άλλες πράξεις βανδαλισμού.

Άγνωστο για ποιον λόγο, νεαροί καβαλούσαν και έσπαγαν περιπολικά, σκαρφάλωναν σε διάφορα κτίρια και υπηρεσίες και προκαλούσαν φθορές, ενώ γέμισαν τους δρόμους με σκουπίδια, σαρώνοντας ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους.

Όπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, ούρλιαζαν εναντίον των αστυνομικών, φωνάζοντας «fu.. the police, fu.. the police», ενώ κάποιοι από αυτούς πήδηξαν πάνω στα περιπολικά και άρχισαν να τα σπάνε.

Το χάος γενικεύτηκε όταν οι… διοργανωτές ανεβασμένοι στις οροφές αυτοκινήτων, έδιναν το σύνθημα για πάσης φύσεως βανδαλισμούς. Όπως αναφέρθηκε, τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 3 τα ξημερώματα, όταν οι αστυνομικοί θέλησαν να απομακρύνουν τον κόσμο, προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι από τα σκουπίδια.

Η κατάσταση ήταν πρωτοφανή για την πόλη της Αυστραλίας και έφτασε να συζητηθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ώστε να ληφθούν μέτρα και να μην επαναληφθούν ανάλογα επεισόδια τόσο στην Αδελαΐδα, όσο και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της αχανούς χώρας.