Την Ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας που θα στεγαστεί στο κτίριο που παλαιότερα λειτουργούσε ο Σταθμός Χωροφυλακής Χώρας ζητά ο Δήμος Καλυμνίων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

2334

Την σκοπιμότητα ίδρυσης Τμήματος Ασφαλείας  στην Κάλυμνο, αποφάσισε το ΔΣ Καλυμνίων

Το θέμα έφερε η Δημοτική Αρχή προ ημερήσιας διατάξης, στη συνεδρίαση  την περασμένη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και το εισηγήθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής.

Όπως είπε ο Δήμαρχος το αρχικό και πάγιο αίτημα του Δήμου Καλυμνίων ήταν η ίδρυση στην Κάλυμνο Αστυνομικής Διεύθυνσης, ένα αίτημα όμως που όπως ενημερώθηκε δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.

Για τη σκοπιμότητα ίδρυσης Τμήματος Ασφαλείας στην Κάλυμνο, ο Δήμαρχος είπε, ότι είναι  μία εναλλακτική λύση και στόχος εφικτός που μπορεί να δώσει λύση στην αποτελεσματική αστυνόμευση στο νησί.

Όπως είπε, η πρόταση θα είναι το Τμήμα Ασφαλείας να στεγαστεί στο κτίριο όπου παλαιότερα λειτουργούσε ο Σταθμός Χωροφυλακής στη Χώρα Καλύμνου. Μάλιστα όπως συμπλήρωσε ο Δήμαρχος το κτίρΙο αυτό ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Καλυμνίων.

Σε σχετική ερώτηση για τη δύναμη του Τμήματος Ασφαλείας ο Δήμαρχος είπε ότι η αυτή θα είναι περίπου 25 άτομα.

Από το σχετικό ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr προκύπτουν τα παρακάτω:

  1. Είναι πολυ δύσκολο εως αδύνατο στη συγκεριμένη χρονική περίοδο να ιδρυθεί Τμήμα Ασφαλείας στην Κάλυμνο, αφού το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρεί ότι το ΑΤ Καλύμνου που λειτουργεί ως μικτό, καλύπτει όλες τις ανάγκες .

Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου, που ξεκίνησε και  εφαρμόστηκε πριν λίγες ημέρες, στις 16 Φεβρουαρίου2107, σε 27 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων στην Καρδάμαινα και στην Κέφαλο δήμου Κω,δε συμπεριέλαβε και την Κάλυμνο.

  1. Οι αρμοδιότητες του Τμήματος Ασφαλείας καλύπτονται ήδη από το ΑΤ Καλύμνου αλλά και από το Τμήμα Ασφαλείας Κω.
  2. Το κτίριο στην Χώρα Καλύμνου όπου παλαιότερα στεγαζόταν ο Σταθμός Χωροφυλακής Χώρας ανήκει ιδιοκτησιακά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και φυσικά δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Καλυμνίων ,όπως αναφέρθηκε στην εν λόγω συνεδρίαση του ΔΣ.