Η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» της ΕΤ-1 στην Κάλυμνο.

5216

Η εκπομπή «το Αλάτι της Γης» μία δημοφιλής εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης που προβάλλεται από την ΕΤ-1 κάθε Κυριακή από  13:00-15:00 το μεσημέρι, θα βρεθεί στην Κάλυμνο για γυρίσματα μέσα στον Ιούνιο ή αρχές Ιουλίου 2017.

Ήδη το ΔΣ Καλύμνου ενέκρινε ομόφωνα τη σκοπιμότητα αυτής της δράσης τουριστικής προβολής του νησιού, μέσα από την εν λόγω εκπομπή.

Με έγγραφο-αίτημα με ημερομηνία 23/3/2017 η Διεύθυνση Παραγωγής της εκπομπής «Το αλάτι της γης» ζητά από το Δήμο Καλυμνίων για την πραγματοποίηση των σχετικών γυρισμάτων ,την εξασφάλιση εκ μέρους  του, της μεταφοράς(ακτοπλοϊκά εισιτήρια για καμπίνες και van) τη διαμονή και διατροφή των συντελεστών και συνεργείου, καθώς και τους μεζέδες και κρασί που θα «ντύσουν» τα τραπέζια των καλεσμένων στο γλέντι (για το β΄μέρος της εκπομπής).Ο αριθμός συντελεστών της εκπομπής και το συνεργείο ανέρχεται σε 18 άτομα.

Να σημειώσουμε ότι η Πρόεδρος τους Λυκείου των Ελληνίδων Πόπη Μαύρου, ενημέρωσε το Σώμα γι’αυτή τη δράση, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια εκπομπή η οποία θα συμβάλλει στο μέγιστο βαθμό στην προβολή των τοπικών εθίμων, της παράδοσης και των μουσικών ακουσμάτων της Καλύμνου και είναι θέμα του ΔΣ να συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής της δράσης τουριστικής προβολής του νησιού μέσα απ’αυτή την εκπομπή.

Κλείνοντας να αναφέρουμε, ότι η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» είναι μία εγκυρότατη εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, με σημαντική τηλεθέαση, με μεγάλη απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ομογένεια και έχει στόχο την καταγραφή-διάσωση και προβολή –διάσωση στο πλατύ κοινό της Ελληνικής παράδοσης.

Έχει έντονο ψυχαγωγικό χαρακτήρα,σε άμεσο συνδυασμό με την επιμόρφωση,καθώς και τη δημιουργία ενός αξιόπιστου αρχείου μέσα από την καταγραφή  πολύτιμων τεκμηρίων του μουσικού μας Πολιτισμού.

Η Εκπομπή αποτελεί καρπό της βαθειάς γνώσης και πολύχρονης εμπειρίας του εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα,καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή του τομέα εθνικομουσικολογίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας του τμήματος Μουσικών σπουδών.

Ο Λάμπρος Λιάβας είναι και ο παρουσιαστής της εκπομπής.