Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη το πρόγραμμα επίσκεψης μία φορά την εβδομάδα στρατιωτικού Ιατρού στη Ψέριμο για την εξέταση των κατοίκων .

1274

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2017, το πρόγραμμα επίσκεψης  στρατιωτικού Ιατρού στη Ψέριμο για την εξέταση των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Σήμερα Τρίτη  πρωί, στρατιωτικός Ιατρός  προερχόμενος από Κω έφτασε στο ακριτικό νησί με σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στα πλαίσια προγράμματος που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την υποστήριξη δομών υγείας των μικρών νησιών με στρατιωτικούς γιατρούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr την Ψέριμο σήμερα επισκέφτηκε ο Διοικητής της Υγειονομικής Μονάδας 80 ΑΔΤΕ ο οποίος εξέτασε κατοίκους του ακριτικού νησιού που τον επισκέφτηκαν.

Οι προγραμματισμένες επισκέψεις  των στρατιωτικών ιατρών θα είναι μία φορά την εβδομάδα. Από πλευράς ειδικοτήτων θα υπάρχει εναλλαγή.

Μπορεί η λύση αυτή που δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας να μην είναι αυτή που ζητούσαν οι κάτοικοι του νησιού και αφορούσε σε μόνιμη εγκατάσταση ιατρού στο νησί ,όμως σίγουρα είναι μια πολύ καλή αρχή.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι σε επικοινωνία  που είχαμε σήμερα με κατοίκους του νησιού, μας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, αλλά μας επεσήμαναν ότι άμεσα ο Δήμος Καλυμνίων θα πρέπει να αξιοποιήσει το νέο κτίριο του Ιατρείου, προκειμένου ο ιατρός που επισκέπτεται το νησί να δέχεται και να εξετάζει τους κατοίκους στους χώρους του ιατρείου.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ο Ιατρός που επισκέφτηκε την Ψέριμο αναγκάστηκε να δεχτεί τους κατοίκους του νησιού σε χώρο καφενείου .

Σχετικό δημοσίευμα για το πρόγραμμα επίσκεψης στην Ψέριμο μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ