Εν πλω το ταχύπλοο σκάφος «KALYMNOS STAR» για Κάλυμνο.

3546

(ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Αναχώρησε σήμερα Τρίτη 16 Μαίου 2017, στις 4:15 το απόγευμα  από το λιμάνι του Πειραιά το  ταχύπλοο σκάφος «ΚALYMNOS STAR» της ΑΝΕΚ. Το σκάφος στις 8.25 το βράδυ προσέγγισε την Πάρο, όπου θα διανυκτερεύσει και αύριο το πρωί θα αναχωρήσει για τη Νάξο όπου θα κάνει ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό του θα αναχωρήσει από τη Νάξο για Κάλυμνο όπου  αναμένεται να καταπλεύσει πριν το μεσημέρι.

Το σκάφος εδώ και 5 μήνες, από τις 11 Δεκεμβρίου 2016, βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Ναυπηγεία Χαλκίτη Α.Ε” στο Πέραμα για εκτεταμένες  Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες επισκευής και συντήρησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr πραγματοποιήθηκαν, εκτεταμένες εργασίες επισκευής και συντήρησης σε όλα τα τμήματα του σκάφους, ανακατασκευή και των 2 μηχανών ,καθώς και της ηλεκτρομηχανής ,ενώ τοποθετήθηκε και δεύτερη ηλεκτρομηχανή.

Επίσης αντικαταστάθηκε όλη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σκάφους και έγινε πλήρης ανακαίνιση του σαλονιού και του καταστρώματος.

Το σκάφος παραδόθηκε στους υπεύθυνους της Εταιρείας στις 24 Μαρτίου 2017 ,αλλά κατά το δοκιμαστικό πλου διαπιστώθηκε πρόβλημα στη μία από τις 2 μηχανές. Το σκάφος επέστρεψε στο ναυπηγείο ,αφαιρέθηκε ξανά η μηχανή και αφού εντοπίστηκε το πρόβλημα αποκαταστάθηκε η ζημιά. Σήμερα το πρωί έγινε ο δοκιμαστικός πλούς παρουσία του Επιθεωρητή του Υπουργείου Ναυτιλίας και δόθηκε το «πράσινο φως» για να αποπλεύσει.

Από το σχετικό χάρτη πλοίων marinetraffic.com λίγο μετά την αναχώρηση του  «KALYMNOS STAR»  από τον Πειραιά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό κατά το χρόνο των επισκευών και συντήρησης,καθώς και τις μηχανές μετά την ανακατασκευή