«Στρίβειν διά του αρραβώνος» η τακτική της Εταιρείας 3Κ όταν έρχεται η ώρα εκδίκασης αγωγής που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της κατά Δ.Διακομιχάλη και Ι.Τάτση ζητώντας το ποσό του 1.060.000 ευρώ!!!!

3722

Είναι η δεύτερη φορά που αποσύρουν την αγωγή και ματαιώνεται η συζήτηση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω.

Φαίνεται ότι την τακτική που ακολουθούν οι εκπρόσωποι της εργολαβικής Εταιρείας  «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όταν έρχεται προς συζήτηση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω η αγωγή (αποζημίωσης) που ίδιοι κατέθεσαν εναντίον του Δημήτρη Διακομιχάλη και Ιωάννη Τάτση,  ζητώντας το ποσό του 1.060.000 ευρώ είναι αυτή, του «στρίβειν διά του  αρραβώνος » .

Είναι η δεύτερη φορά που οι εκπρόσωποι της Εταιρείας δεν παρουσιάζονται ενώπιον του δικαστηρίου, προκειμένου να στηρίξουν την αγωγή που οι ίδιοι κατέθεσαν και μέσω του δικηγόρου τους προβαίνουν στην απόσυρση της αγωγής και στην ματαίωση της εκδίκασης.

Συγκεκριμένα χθες Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω, η Αγωγή (αποζημίωσης) που κατέθεσε η «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και οι εκπρόσωποι της Δημήτριος Κρούσκος ,Νικόλαος Κρούσκος και Γεώργιος Κρούσκος κατά του Δημήτρη Διακομιχάλη και Ιωάννη Τάτση, ζητώντας να τους καταβάλουν το συνολικό ποσό του ενός εκατομμυρίου εξήντα χιλιάδων (1.060.000 ευρώ) για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η σειρά συζήτησης της εν λόγω αγωγής ήταν με α/α 2 στο πινάκιο και μόλις εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω, παρουσιάστηκε ο δικηγόρος Καλύμνου Δημήτριος Καρδούλιας που εκπροσωπούσε την εταιρεία και τους ενάγοντες  και ζήτησε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης προβάλλοντας ως λόγο ότι ο ένας εκ τους ενάγοντες, ο Γεώργιος Κρούσκος δεν βρίσκεται εν ζωή και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ενημερωθεί ο δικηγόρος των κληρονόμων του ,αφού αυτοί έχουν σκοπό να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις από την αγωγή αποζημίωσης. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής με το σκεπτικό ότι η συζήτηση μπορεί να διεξαχθεί κανονικά με τους άλλους ενάγοντες και οι κληρονόμοι του εκλιπόντος να υποβάλλουν αγωγή όποτε αυτοί αποφασίσουν.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε την εταιρεία 3Κ και τους ενάγοντες εξαναγκάστηκε ,αφού πρόθεση των πελατών του ήταν να μην εκδικαστεί η αγωγή, να προβεί στην απόσυρση της και στην ματαίωση της.

Να σημειώσουμε ότι οι ενάγοντες μπορούν να επανέλθουν και να καταθέσουν εκ νέου την αγωγή.Βέβαια η πρακτική αυτή εμπεριέχει  κωλυσιεργία,αφού η αγωγή θα καθυστερήσει να συζητηθεί λόγω του ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια με τις αγωγές που κατατίθενται για πρώτη φορά.

 

Από πλευράς εναγομένων παρόντες ήταν στην αίθουσα του δικαστηρίου ο δικηγόρος Γρηγόριος Μοράρης και  ο εναγόμενος Ιωάννης Τάτσης. Ο δικηγόρος των εναγομένων ζήτησε να εκδικαστεί κανονικά η υπόθεση και να μην δοθεί αναβολή. Τελικά όπως προαναφέρθηκε, ο δικηγόρος της Εταιρείας 3Κ και των εκπροσώπων της απέσυρε την αγωγή και ματαιώθηκε η εκδίκαση.

Το ενδιαφέρον βέβαια εστιάζεται στο ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που οι ενάγοντες ματαιώνουν τη συζήτηση ενώπιον του δικαστηρίου.

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν 21 μήνες, την  Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 όταν ήταν προγραμματισμένη η αγωγή  να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω. Και τότε ματαιώθηκε η συζήτηση καθόσον δεν παραστάθηκαν οι ενάγοντες  ενώ η δικαιολογία  ήταν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον μάρτυρα τους.

Σίγουρα αυτή η στάση των εναγόντων, αφήνει πολλά ερωτηματικά ,αφού ουσιαστικά η ενέργεια τους επιβεβαιώνει την λαϊκή ρήση «έστριψαν διά του αρραβώνος ».

Και το λέμε αυτό, καθόσον οι ενάγοντες είναι αυτοί που κατέθεσαν την αγωγή ζητώντας αυτό το τεράστιο ποσό του 1.060.000 ευρώ, και δυο φορές ματαιώνουν τη εκδίκαση όταν αυτή έλθει στο ακροατήριο για συζήτηση.

Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω αγωγή κατατέθηκε για πρώτη φορά ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω στις 16 Δεκεμβρίου 2014.

Η υπόθεση αφορά στις αρχικές καταγγελίες που έκαναν στις 22 Δεκεμβρίου 2009 οι Δ.Διακομιχάλης και Ι.Τάτσης σε συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ αναφορικά για το ημιτελές έργο του ΧΥΤΑ και στους ισχυρισμούς τους ότι πληρώθηκαν εργασίες ύψους 500.000 οι οποίες δεν εκτελέστηκαν .Επίσης σε συνέντευξη που παραχώρησαν οι ίδιοι για το ίδιο θέμα στις 15/1/2010.

Οι ενάγοντες θεωρούν ότι οι εναγόμενοι τέλεσαν σε βάρος τους, την αδικοπραξία της συκοφαντικής δυσφήμισης και ζητούν για την ηθική βλάβη που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν, να υποχρεωθούν να τους καταβάλουν το συνολικό ποσό του ενός εκατομμυρίου εξήντα χιλιάδων (1.060.000 ευρώ).

Το ποσό αυτό που ζητούν αναλύεται ως εξής:

-310.000 ευρώ στην «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

-Από 250.000 ευρώ στον καθένα από τους τρεις εκπροσώπους της Εταιρείας ,αδελφούς Κρούσκου.

 Αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017.