ΕΛ.ΑΣ: Kανένα λάθος στην έρευνα για τον θάνατο του 21χρονου στην Κάλυμνο.

4376
πατήστε πάνω στην φωτγραφία για μεγέθυνση.

«Δεν διατηρούμε καμιά αμφιβολία ότι ο θάνατος του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο στα τέλη Νοεμβρίου οφείλεται σε ατύχημα από πτώση του σε βράχο. Δεν είναι μόνο τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και κηλίδες αίματος, τρίχες κι άλλα δείγματα DNA  που εντοπίσθηκαν στην πορεία πτώσης του, όπως και άλλα στοιχεία που αντλήθηκαν από σημεία που βρέθηκαν τα παπούτσια του κλπ. Ακόμη από ενδελεχή έρευνα δεν προέκυψε η παρουσία οποιουδήποτε προσώπου στο σημείο που έχασε την ζωή του ο άτυχος 21χρονος. Εξετάσθηκαν αναλυτικά από τους πλέον έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής όλες οι παράμετροι της υπόθεσης…».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν, μιλώντας προς «Το Βήμα» στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του φοιτητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που είχε επισκεφθεί την μητέρα του στην Κάλυμνο κι είχε βρεθεί νεκρός ύστερα από έξι μέρες αναζήτησης. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ απεφάνθησαν ότι ο θάνατος του νεαρού προήλθε από πτώση του από βράχο, κάτι που επιβεβαιώθηκε κι από την ιατροδικαστική εξέταση που υπήρξε με σχετική καθυστέρηση.

Και το σχετικό δημοσίευμα  του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «ΒΗΜΑ» συνεχίζει:

Ομως η οικογένεια του αμφισβήτησε τα δεδομένα της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ και μέσω του νομικού εκπροσώπου της, δικηγόρου Πειραιά κ. Ιωάννη Γλύκα, αναφέρθηκε σε πιθανή ανθρωποκτονία και υπέβαλε αίτημα για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση που ικανοποιήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Ρόδου. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η νεώτερη εξέταση

Η νεκροτομή διενεργήθηκε από τέσσερις ιατροδικαστές, από πλευράς κράτους η καθηγήτρια και Διευθύντρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου, η επίκουρη καθηγήτρια Σταυρούλα Παπαδόδημα και ο  αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης Βλαχοδημητρόπουλος Από την πλευρά της οικογένειας ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Σύμφωνα με αρχικές αναφορές από την πλευρά της οικογένειας του 21χρονου φοιτητή «στη δεύτερη αυτή εξέταση υπήρξαν διαφορετικά ευρήματα και διαπιστώσεις τουλάχιστον σε ποσοστό 50% σε σχέση με την αρχική πραγματογνωμοσύνη». Ομως αποσαφήνιση αυτών των διαφοροποιήσεων θα υπάρξει εντός του επομένου 48ωρου, ύστερα από συνολική εκτίμηση όλων των δεδομένων. Τότε θα μπορέσει να δοθεί μία απάντηση αν τα 11 τραύματα που βρέθηκαν στο κεφάλι του είναι συμβατά με κτυπήματα από πτώση στον βράχο, όπως εκτιμήθηκε αρχικά. Πολλά στοιχεία θα αντληθούν από την ακτινοσκόπηση που ζητήθηκε στην σορό του σπουδαστή όπου θα αναδειχθούν νέα στοιχεία για τα τραύματα που είχε υποστεί. Ακόμη θα προσδιορισθεί ποιος ήταν ο ακριβής χρόνος θανάτου κι αν πράγματι, σύμφωνα με την πρώτη εξέταση, ο νεαρός άφησε την τελευταία πνοή του 2-3 ημέρες μετά την πτώση του.

Πρέπει να διευκρινισθεί πλήρως γιατί τουλάχιστον τρεις – τέσσερις διασώστες που είχαν περάσει από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 21χρονος δεν είδαν το άψυχο σώμα του.

Σημειώνεται πάντως ότι η οικογένεια του 21χρονου δεν φέρεται να έχει ενημερωθεί ακόμη για το πλήρες περιεχόμενο του φακέλου που έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ για τις συνθήκες θανάτου του 21χρονου.

(ΠΗΓΗ: tovima.gr)