Πρόγραμμα εγκατάστασης µονάδων παραγωγής αερίου οξυγόνου στα νοσοκομεία  Ρόδου, Λέσβου, Σάμου, Λέρου, όταν στο Νοσοκομείο Καλύμνου ανάλογο σύστημα έχει εγκατασταθεί εδώ και 2 χρόνια με δωρεά του Γιάννη Χαλίκου.

2834

Ξεκινά πρόγραμμα εγκατάστασης µονάδων παραγωγής αερίου οξυγόνου στα δημόσια νοσοκομεία των νησιών Ρόδου, Λέσβου, Σάμου, και Λέρου

Τη σχετική σύμβαση χρηματοδότησης του έργου «Οξυγόνο» για τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ιατρικού οξυγόνου μέσα στα νοσοκομεία των εν λόγω νησιών υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ με κύριο δικαιούχο την 2η ΔΥΠΕ (Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας) Πειραιώς και Αιγαίου και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020.

Με αφορμή την είδηση αυτή, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στο Νοσοκομείο Καλύμνου, εδώ και 2 χρόνια, από τον Οκτώβριο 2015,  έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί αυτόνομη μονάδα παραγωγής και διανομής στα χειρουργεία και στους θαλάμους ασθενών αερίου οξυγόνου.

Μία σύγχρονη μονάδα, που όλα τα έξοδα αγοράς και εγκατάστασης καλύφθηκαν από το μεγάλο ευεργέτη της Καλύμνου το Γιάννη Χαλίκο.

Μία μονάδα που έχει συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση μιας πολύ σημαντικής κατηγορίας δαπάνης του Νοσοκομείου Καλύμνου, ενώ με ασφάλεια καλύπτει όλες τις ανάγκες σε ιατρικό οξυγόνο.