“Απασφάλισε” ο Δ.Διακομιχάλης: Παράνομη η μη χορήγηση από το ΔΛΤ Καλύμνου άδειας χρήσης χώρου για τραπεζοκαθίσματα σε καταστηματάρχες παραλιακής.

2390

Καλεί τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου να εφαρμόσει άμεσα το άρθρο 96 του πρόσφατα ψηφισθέντος Ν4504/2017,που προβλέπει μεταβατική περίοδο 2 ετών και χορήγηση αδειών «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

 

 «ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ» Ο Δ.ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ

«Απασφάλισε» κατά του ΔΛΤ Καλύμνου, ο τέως Δήμαρχος και επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Διακομιχάλης, αναφορικά με τον εσφαλμένο χειρισμό στο θέμα των στεγάστρων της παραλιακής.

Το ΔΛΤ Καλύμνου ως Φορέας Διοίκησης και εκμετάλλευσης Χερσαίας Ζώνης λιμένα Καλύμνου, δεν προβαίνει στην έκδοση αδειών παραχώρησης χρήσης χώρου έμπροσθεν των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην παραλιακή, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων , σε συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται εντός της Χερσαίας ζώνης και έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παραγράφου 3 του άρθρου 96 του Ν.4504/2017(Α΄184).

Η άρνηση αυτή του ΔΛΤ στηρίζεται στο επιχείρημα που προβάλλει,  ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί η σχετική άδεια, είναι η μη ύπαρξη κάθετων προστεγασμάτων –εμποδίων (διαχωριστικά-πλαϊνά) στις κατασκευές, βασιζόμενο στην υπ’ αριθμ. 2274/2011 απόφαση ΣτΕ, περί κοινοχρήστου χώρου

Ο Δ.Διακομιχάλης ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας με επιστολή του που φέρει ημερομηνία 1 Μαρτίου 2018 την οποία απευθύνει στον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου, θεωρεί ως παράνομη τη μη χορήγηση άδειας παραχώρησης χρήσης χώρου έμπροσθεν των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην παραλιακή, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων

Την επιστολή αυτή ο Δ.Διακομιχάλης κοινοποιεί στους:

1.Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

2.Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

  1. Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

4.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω

  1. Βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερό
  2. Δήμαρχο Καλυμνίων Ι.Γαλουζή
  3. Λιμενάρχη Καλύμνου

Στην επιστολή του ο Δ.Διακομιχάλης επισημαίνει ότι:

1.Το επιχείρημα του ΔΛΤ Καλύμνου  ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί η σχετική άδεια είναι η μη ύπαρξη κάθετων προστεγασμάτων –εμποδίων (διαχωριστικά-πλαϊνά) στις κατασκευές, βασιζόμενο δήθεν στην υπ’ αριθμ. 2274/2011 απόφαση ΣτΕ, είναι αβάσιμο και αυθαίρετο, αφού αναιρείται από το άρθρο 96 του πρόσφατα ισχύοντος Ν.4504/2017,όπου σαφέστατα αναφέρει ότι η άδεια χορηγείται «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

  1. Καλεί τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου άμεσα να εφαρμόσει επακριβώς την παράγραφο 3 του άρθρου 96 του Ν.4504/2017(Α΄184) χωρίς παρερμηνείες και αυθαίρετες ενέργειες και να χορηγήσει άμεσα στους συμπολίτες μας την προβλεπόμενη άδεια.
  2. Η επιστολή καταλήγει :Σε περίπτωση συνέχισης της άρνησης σας, να ενεργήσετε σύμφωνα με το νόμο, θα το θεωρήσω ως παράνομη πράξη και επιφυλάσσομαι να πράξω τα νόμιμα, ως έχων νόμιμο συμφέρον, που απορρέει από τον θεσμικό ρόλο μου ως επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Καλυμνίων

 Αυτούσια την επιστολή παραθέτουμε παρακάτω:

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ” του Σαββάτου 3 Μαρτίου 2018

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός