ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ στον Εθνικό Τελικό του επιχειρηματικού διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS 2017-18.

1065

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε  την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 ο Εθνικός ΤΕΛΙΚΟΣ του YOUNG BUSINESS TALENTS 2017-18.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, με την συμμετοχή 75 ομάδων – εταιρειών που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση ανάμεσα σε 660 ομάδες.

Το Νικηφόρειο 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, συμμετείχε στον τελικό με  δύο ομάδες.

Την ομάδα VAK με τους μαθητές ( Γλυνάτση Ευαγγελία , Βαζανέλη Καλλιόπη, Αχλαδιώτη Αφροδίτη και Μαμάκα Δημήτρη) και την ομάδα ΚΕΚΑ με τους ( Πετράκη Μαρία – Νίκη, Κασσάρα Άννα , Τσουνιά Κατίνα και Ρούσσο Ιπποκράτη).

Τα αποτελέσματα για την ομάδα VAK ήσαν εκπληκτικά, αφού και στα  3 επιχειρηματικά σχέδια που κατέθεσε, κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλό της , συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία που της έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η επιτυχία των μαθητών – τριών του 1ου Λυκείου Καλύμνου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχαν ως αντιπάλους μεγάλα ιδιωτικά και πειραματικά σχολεία  (Αμερικανικό Κολλέγιο, Ελληνογαλλική Σχολή , Πειραματικό Μακεδονίας , Λύκειο Παπάγου κ.λ.π. )

Αξιόλογη παρουσία είχε και η ομάδα ΚΕΚΑ, αφού κατέλαβε την 4η θέση στον όμιλό της , ανάμεσα σε δύσκολους αντιπάλους.

Στην τελική Πανελλήνια κατάταξη οι μαθητές της ομάδας VAK κατέλαβαν την 7η θέση και την 39η οι μαθητές της ΚΕΚΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η ομάδα VAK των μαθητών της Καλύμνου συγκέντρωσε την ίδια βαθμολογία με τον 1ο νικητή ( Αμερικανικό Κολλέγιο ), αλλά υστέρησε στην παράμετρο της κερδοφορίας, κάτι που της στοίχησε στην τελική κατάταξη.

Πολλά- πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αλλά και στον δραστήριο εκπαιδευτικό του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, Οικονομολόγο κ. Πολυκανδριώτη Ιωάννη, ο οποίος οργάνωσε τις ομάδες αφιερώνοντας πολύ χρόνο για την προετοιμασία τους.