Άγιο είχε ο 21χρονος εθελοντής πυροσβέστης Πέτρος Στεφανίδης όταν « χτυπήθηκε» από ρεύμα κολόνας της ΔΕΗ στην Κάλυμνο.

10200

Άγιο είχε ο 21χρονος εθελοντής πυροσβέστης Πέτρος Στεφανίδης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού Καλύμνου, όταν «χτυπήθηκε» από ρεύμα κολόνας της ΔΕΗ,κατά τη διάρκεια εκτέλεσης διατεταγμένης  Υπηρεσίας. Συγκεριμένα είχε ανέβει  στην κολόνα της ΔΕΗ για να απεγκλωβίσει μία γάτα.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου μεσημέρι στις 1.30 περίπου, όταν το τηλεφωνικό κέντρο του Σταθμού δέχθηκε τηλεφώνημα για εγκλωβισμό γάτας σε κολόνα της ΔΕΗ στην περιοχή των Μυρτιών.

Ο Πέτρος Στεφανίδης μαζί με άλλους 2 συναδέλφους του, έλαβαν εντολή και μετέβησαν στην περιοχή με ένα όχημα

Με σκάλα που τοποθετήθηκε πάνω στο όχημα ο Πέτρος Στεφανίδης ανέβηκε στην κολόνα και επιχείρησε να απεγκλωβίσει τη γάτα.

Κάποια στιγμή ακούστηκε δυνατός θόρυβος, προφανώς από βραχυκύκλωμα και ο Πέτρος Στεφανίδης που “χτυπήθηκε” από ρεύμα σωριάστηκε πάνω στο κουβούκλιο του οχήματος.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που  μετέφερε τον Π.Στεφανίδη στο Νοσοκομείο Καλύμνου  όπου του έγινε καρδιολογική εξέταση χωρίς να διαπιστωθούν κάποια ευρήματα ,ενώ παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε εγκαύματα στο χέρι και σε κάποια σημεία του σώματος που προκλήθηκαν από την  ηλεκτροπληξία.

Ο Πέτρος νοσηλεύεται εκτός  κινδύνου στο Νοσοκομείο Καλύμνου και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Βέβαια το σημερινό ατυχές περιστατικό αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα στελέχωσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού με 3 μόνιμα στελέχη ,όπως προβλέπεται από τον οργανισμό.

Να σημειώσουμε ,ότι το προηγούμενο διάστημα είχε αποσπασθεί για 2 μήνες μόνιμο στέλεχος ως Διοικητής ,χωρίς να αντικατασταθεί όταν έληξε η απόσπαση του.

Η αποσπασματική τοποθέτηση μόνιμου στελέχους για να εκτελεί τα καθήκοντα του Διοικητή ,σίγουρα δεν αποτελεί λύση ,ενώ το σημερινό συμβάν αναδεικνύει και το θέμα , ότι οι Εθελοντές Πυροσβέστες και μάλιστα νεαράς ηλικία δεν διαθέτουν την ανάλογη εκπαίδευση και την εμπειρία αντιμετώπισης των πάσης φύσεως συμβάντων .

Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.