«Έξυπνες πύλες» στα αεροδρόμια της Αυστραλίας.

1040

Πιο εύκολα τα ταξίδια μας όχι όμως για τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των 83 αυτόματων πυλών εισόδου στα 8 διεθνή αεροδρόμια της Αυστραλίας, ένα πρόγραμμα που κόστισε $50 εκατομμύρια αλλά αναμένεται να κάνει τα ταξίδια εκατομμύρια επιβατών ευκολότερα.

Τις πύλες αυτές μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν οι κάτοχοι αυστραλιανών διαβατηρίων και διαφόρων κρατών. Μέχρι στιγμής, οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων δεν μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν, ωστόσο το υπουργείο αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι εργάζεται προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο μελλοντικά.

Η εγκατάσταση των πυλών αυτών ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015 και αυτήν την εβδομάδα πέρασε από τις αυτόματες πύλες ο δέκατος εκατομμυριοστός επιβάτης.

Οι πύλες αυτές, οι επανομαζόμενες SmartGates, χρησιμοποιούν βιομετρική τεχνολογία αναγνώρισης του προσώπου των ταξιδιωτών. Μία τέτοια πύλη μπορεί να επεξεργάζεται τα στοιχεία πάνω των 110 και πλέον ατόμων ανά ώρα, και μπορεί να φτάσει τα 150 άτομα κατά τις περιόδους αιχμής.

Σήμερα λειτουργούν 25 τέτοιες πύλες στο Σίδνεϊ, 18 στη Μελβούρνη, 12 στο Brisbane, 9 στο Περθ, 6 στο Gold Coast και στην Αδελαΐδα, 4 στο Darwin και 3 στο Cairns.

Εκτός από τους Αυστραλούς κατόχους διαβατηρίων, τις πύλες μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν και οι κάτοχοι διαβατηρίων των Καναδά, Κίνας, Γαλλίας, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Μακάο, Νέας Ζηλανδίας, Σιγκαπούρης, Σουηδίας, Ελβετίας, Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ.

Πηγη:neoskosmos.com