Βυθίστηκε ιστορικό πλοίο το «Neptun» στη Νίσυρο 109 ετών που λειτουργούσε ως τουριστικό αξιοθέατο.

634

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες,βυθίστηκε,στη Νίσυρο ένα ιστορικό πλοίο.

Πρόκειται για το 109 ετών «Neptun», το οποίο βρισκόταν εδώ και δέκα χρόνια στους Πάλους Νισύρου και λειτουργούσε ως τουριστικό αξιοθέατο.

Κατά πληροφορίες ωστόσο, το πλοίο προοριζόταν να μεταφερθεί σε ναυτικό μουσείο στο εξωτερικό, μιας και το πολύτιμο ξύλο από το οποίο ήταν κατασκευασμένο ήταν σπάνιας προέλευσης, ενώ η μηχανή του ήταν πάνω από 130 ετών.

Την τελευταία δεκαετία ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του αιγαιοπελαγίτικου νησιού ως μουσειακό έκθεμα.

Οι τουρίστες που επισκέπτονταν τη Νίσυρο, γοητευμένοι από την ιστορία του είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του πλοίου που έναν αιώνα πριν μετέφερε προϊόντα στα τουρκικά παράλια, ακόμα και να κάνουν ολιγόλεπτη θαλάσσια βόλτα με αυτό.Μέχρι τις 16 Αυγούστου οπότε και βυθίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες.

Τη διαχείρισή του είχε αναλάβει γερμανική εταιρεία, της οποίας ο ιδιοκτήτης αναζητείται από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, μέχρι στιγμής από το Λιμενικό κρατείται ένας άνδρας, επίσης γερμανικής καταγωγής, συνεργάτης της ιδιοκτήτριας εταιρείας στην οποία θα επιβληθεί και πρόστιμο για μόλυνση του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται τόσο η ανακριτική διαδικασία από νομικούς εκπροσώπους της ασφαλιστικής εταιρείας, όσο και η διαδικασία ανέλκυσης του ιστορικού πλοίου στο λιμάνι της Νισύρου.