Θερινό Σχολείο Σύγχρονης Φυσικής για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου στην Κάλυμνο.

624

27-30 Αυγούστου 2016.

Για τους fan των θετικών επιστημών το καλοκαιράκι τελειώνει με μία έκπληξη.

Στις 27-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Κάλυμνο ακόμα ένα θερινό σχολείο Φυσικής.

Αρκετοί ενδιαφέροντες ομιλητές θα πάρουν μέρος.

Η συμμετοχή δεν αφορά μόνο μαθητές από την Κάλυμνο, αλλά οποιονδήποτε θέλει να το συνδυάσει και με μια ολιγοήμερη καλοκαιρινή εξόρμηση.

Σκοπός  του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές    ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν ,χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση  την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .

Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Α΄ Β΄ Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄ Β΄ Γ΄ τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.

Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα: α) Μηχανική & Εφαρμογές , β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα  δ)  Κβαντική Φυσική ε) Κοσμολογία  ζ)Τοπολογία& Περιβάλλον.

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό  έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συμμετοχές μπορείτε να δηλώνετε στον κ Μαγκούλια Ποθητό στο τηλ. της αφίσας ή στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών www.eef.gr

Δείτε τη σχετική αφίσα και το πρόγραμμα

φυσικη αφίσα

φυσικη προγραμμα