Μια υπέροχη πολύτεκνη οικογένεια με οκτώ παιδιά, από τα Τέμπη στο νησί των πολυτέκνων την Κάλυμνο για διακοπές.

2474

Μια υπέροχη και ευλογημένη οικογένεια, με 8 παιδιά, από τα Τέμπη,διάλεξε την Κάλυμνο ,το νησί των πολυτέκνων ,για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο Μανώλης ο πατέρας της οικογένειας ,μόλις 42 ετών και η Μαρία η μητέρα, έχουν οκτώ παιδιά ,5 κορίτσια και 3 αγόρια.

Το μεγαλύτερο το αγόρι ,πηγαίνει 1η Λυκείου και το μικρότερο είναι νήπιο.

Και μπορεί ο Μανώλης να είναι δημόσιος υπάλληλος και τα οικογενειακά εισοδήματα περιορισμένα, όμως το να έχει μαζί με τη Μαρία τόσες ζωές γύρω σου είναι αληθινός πλούτος.

Ο Μανώλης και η Μαρία με τα 8 παιδιά τους, βρέθηκαν στην Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες για ολιγοήμερες διακοπές και διέμεναν στο “Ilias studios” στην Πλατεία στις Ελιές.

Ο άγιος Σάββας αλλά και το ότι η Κάλυμνος είναι το νησί των πολυτέκνων, ήταν οι βασικοί λόγοι που η εν λόγω πολύτεκνη οικογένεια επέλεξε το νησί μας για τις ολιγοήμερες διακοπές.

Η παρουσία της πολυμελούς οικογένειας στην Κάλυμνο άφησε άριστες εντυπώσεις σε όσους είχαν την τύχη να γνωρίσουν τους γονείς και τα παιδιά.

Μία οικογένεια, υποδειγματική, πειθαρχημένη, δεμένη ,κοινωνική, αγαπημένη, κοντά στην εκκλησία, που στέλνει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα, ότι η πολύτεκνη οικογένεια αποτελεί  την ραχοκοκαλιά του κοινωνικού ιστού και το μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας μας.

Δυστυχώς όμως στις εποχές που ζούμε, πολύτεκνες οικογένειες όπως αυτή που γνωρίσαμε τουΜανώλη και της Μαρίας σπανίζουν.

Μιλώντας το kalymnos-news.gr με το Γιώργο Γερακιό στα καταλύματα του οποίου διέμενε η πολύτεκνη οικογένεια ,μας μίλησε εντυπωσιασμένος και με τα πλέον θερμά λόγια για την οικογένεια του Μανώλη και της Μαρίας.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ότι «αυτό που έζησε αυτές τις ημέρες ,αν και γνωρίζει από πολύτεκνες οικογένειες αφού προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, αλλά και ο ίδιος είναι πολύτεκνος πατέρας με 4 παιδιά, ήταν κάτι ξεχωριστό .

Είδα μια οικογένεια με 8 παιδιά πανέξυπνα, δεμένη, αγαπημένη ,χαρούμενη,αξιοπρεπής,  με αγωγή κοινωνική και θρησκευτική, με καλλιεργημένη την στήριξη και την βοήθεια, του μεγαλυτέρου παιδιού προς το μικρότερο, με σεβασμό το ένα μέλος της οικογενείας προς το άλλο. Μια οικογένεια που πραγματικά μέσα στις λίγες ημέρες που έμεινε στην Κάλυμνο με έκανε να την αγαπήσω. Μπήκε μέσα στην καρδιά τη δική μου και της συζύγου μου»

Στη φωτογραφία οι οικογένεια του Μανώλη και της Μαρίας σε πλήρη σύνθεση στην πισίνα του «Ilias studios»
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός