Ο Δήμος Καλυμνίων τίμησε το συμπατριώτη μας Δήμαρχο του Τάρπον Σπριγκς Χρυσόστομο Αλαχούζο.

942

Σε ειδική Συνεδρίαση του ΔΣ.

 Ο Δήμος Καλυμνίων σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 24/8/2016 στις 7.00μμ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, τίμησε το συμπατριώτη μας Δήμαρχος του Τάρπον Σπριγκς της Φλόριδα,  Χρυσόστομο Αλαχούζο.

Παρόντες στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής ,οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ι.Μαστροκούκος και Δ.Διακομιχάλης και Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των Παρατάξεων.

Την συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης κκ. Παίσιος.

Παρόντες επίσης ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου «Αι Μούσαι»Παναγιώτης Γιαμαίος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ελένη Βάλλα Σταυροπούλου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Ψαράς αφού καλωσόρισε το Χρυσόστομο Αλαχούζο έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή και στους επικεφαλής των Παρατάξεων Γιάννη Μαστροκούκο και Δημήτρη Διακομιχάλη.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα προώθησης της συνεργασίας των δύο αδελφοποιημένων πόλεων και τόνισαν ότι η συγκυρία να είναι Δήμαρχος στο Τάρπον Σπρινγκς ο συμπατριώτης μας Χρυσόστομος Αλαχούζος ευνοεί και επιβάλλει αυτή η συνεργασία των δύο πόλεων να αναπτυχθεί μεθοδικά ,οργανωμένα και στο μέγιστο βαθμό.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Παίσιος και ο εντεταλμένος σύμβουλος υπεύθυνος για τους αποδήμους Π. Μαγκούλιας.

Τελευταίος το λόγο πήρε ο Χρυσόστομος Αλαχούζος που ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους αλλά και όλους τους Καλύμνιους για την αγάπη που του δείχνουν.

Ο Χρ. Αλαχούζος, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τους αδελφικούς δεσμούς που ενώνουν τις δυο πόλεις Καλύμνου και Τάρπον και το ότι αποτελεί υποχρέωση και των δυο πλευρών να βάλουν τις βάσεις για αμοιβαία συνεργασία με σκοπό την ανάπτυξη, σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός και το εξαγωγικό εμπόριο .

Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση των δυνατοτήτων προσέλκυσης επενδύσεων στο νησί μας, αλλά και εξαγωγής—πιστοποιημένων- τοπικών παραδοσιακών μας προϊόντων στην πόλη του Τάρπον.

Ο Χ. Αλαχούζος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά, για την καθημερινή ενημέρωση που παρέχουν στους απόδημους συμπατριώτες μας, καθιστώντας την επαφή με την πατρίδα ζωντανή και καθημερινή. Κλείνοντας ο Χ.Αλαχούζος κάλεσε το Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή και το ΔΣ να επισκεφτούν το Τάρπον Σπρίνγκς την περίοδο των Θεοφανείων 2017 ,πρόσκληση που αποδέχθηκε ο Δήμαρχος.

Ακολούθησε επίδοση αναμνηστικών δώρων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζης ανακοίνωσε στο Χρυσόστομο Αλαχούζο απόφαση ,η οποία όπως είπε θα τύχει και της ομόφωνης έγκρισης του ΔΣ να ανακηρυχθεί άξιον τέκνον της Καλύμνου, ενώ του επέδωσε και αναμνηστική πλακέτα με το αρχαίο νόμισμα της Καλύμνου.

Ο Δήμαρχος προσέφερε αναμνηστικό δώρο και στη σύζυγο του Χ.Αλαχούζου.

Ακολούθως ο Χρυσόστομος Αλαχούζος έδωσε στο Δήμαρχο Καλυμνίων μια φανέλα στην οποία αναγραφόταν Γιάννης Γαλουζής Δήμαρχος Καλυμνίων ,λέγοντας “σε είδα Δήμαρχε να αγωνιάς και να ιδρώνεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κάλυμνος και σκέφτηκα να σου δώσω αυτή την φανέλα”.

Επίσης επέδωσε στο Δήμαρχο το έμβλημα της πόλης του Τάρπον Σπρίνγκς.

Ακολούθως επέδωσε αναμνηστικά συμβολικά δώρα στον Μητροπολίτη,στον Πρόεδρο του ΔΣ Γιώργο Ψαρά, στους επικεφαλής των δύο αντιπολιτεύσεων Γιάννη Μαστροκούκο και Δημήτρη Διακομιχάλη .

Στον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου Παναγιώτη Γιαμαίο, στην Πρόεδρο Εθελοντών αιμοδοτών Ελένη Βάλλα Σταυροπούλο και στον εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννη Μαρίνο.

Τέλος με αναμνηστικό δώρο τίμησε και το συμπατριώτη μας Γιάννη Χαλίκο μεγάλο ευεργέτη του νησιού και επειδή όπως είπε δεν βρίσκεται στην Κάλυμνο, το έδωσε στο Δήμαρχο ,προκειμένου να του μεταβιβάσει.

Δείτε φωτογραφiκό υλικό της εκδήλωσης από το φακό του kalymnos-news.gr.

αλχουζςο ενα

αλαχουζος δυο

αλαχουζος τρια

αλαχουζος τεσσερα

αλαχούζος πέντε

Αξιολόγησέ το

(0 αξιολογήσεις)

Μοιράσου το!
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός