Πρωτοβουλίες και δράσεις της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής στην Κάλυμνο.

864

Από την Ένωση Καλυμνίων Αττικήςεκδόθηκε το παρακάτω δτ που αναφέρεται σε μία σειρά από Πρωτοβουλίες και δράσεις στην Κάλυμνο το φετινό καλοκαίρι:

 

Η Ένωση Καλυμνίων Αττικής υλοποίησε μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις στην Κάλυμνο το φετινό καλοκαίρι με σκοπό αφενός την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας και αφετέρου τη συνεργασία με τοπικούς φορείς για την επίλυση στοχευμένων προβλημάτων του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Γ. Καλικάτζαρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλυμνίων και δημοτικούς συμβούλους, με τον κ. Φίλιππο Ολυμπίτη, πρόεδρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α. Επαρχίας Καλύμνου «Ο Αγιος Παντελεήμων», με τον εκπρόσωπο του τουριστικού πρακτορείου «Pam Tours» υπεύθυνο για τον εισερχόμενο γαλλόφωνο τουρισμό κ. Θανάση Λασκαράτο, με την personal assistant του διευθύνοντα συμβούλου της Αναπτυξιακής Εταιρείας και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων κα Ειρήνη Ολυμπίου, με τον πρόεδρο της Παράκτιας Αλιείας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Κατσοτούρχη και με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Καλύμνου.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ένωσης ήταν παρών κατά την επίσημη υποδοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουΐκ στο νησί μας.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η Ένωσή μας συμμετείχε ενεργά στις συναντήσεις και στους εορτασμούς της Δημοτικής αρχής με εκπροσώπους των συμβουλίων των αποδήμων Καλυμνίων όπου προτάθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός δικτύου, ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες των συλλόγων μας με γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Σημειωτέον ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με τον πρόεδρο της Καλυμνιακής Κοινότητας του Ντάργουιν κ. Γιάννη Χαλίκο.

Τέλος ιδιαίτερη σημασία δώσαμε στην προώθηση του νέου διαφημιστικού μας βίντεο για την Κάλυμνο, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο facebook.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» κα Μαρία Βάλλα και την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κα Κατερίνα Βουρεξάκησυναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, ο οποίος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του τόσο για τη μεμονωμένη χρήση του εν λόγω βίντεο όσο και για τη συμπερίληψη σκηνών στο διαφημιστικό βίντεο του Ε.Ο.Τ. για το 2017.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Γ. Καλικάτζαρος