Συνάντηση του Δημάρχου Ι.Γαλουζή με τους προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των αποδήμων.

675

Πραγματοποιήθηκε ,χθες Πέμπτη στις 20.00μμ ,η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Καλυμνίων  Ιωάννη Γαλουζή με τους προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των αποδήμων.

Στη συνάντηση ,που ξεπέρασε σε διάρκεια τις 3 ώρες ,αντηλλάγησαν απόψεις αφενός μεν για τις δράσεις των συλλόγων τη χρονιά που πέρασε ,αφετέρου δε για τον προγραμματισμό τους σχετικά με τη νέα χρονιά .

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αποδήμων για τις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής και τόνισε –κάτι που ήταν και κοινή θέση όλων-την ανάγκη ενεργότερης συμμετοχής των συλλόγων στην κατεύθυνση υποστήριξης των επιλογών της Καλύμνου.

Από τους συμπατριώτες μας αναφέρθηκε η ανάγκη δημιουργία ενός δικτύου αποδήμων που θα έχει ως στόχο την προβολή του νησιού μας και την υποστήριξη των επιλογών της Δημοτικής αρχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρακάτω συλλόγων :

Σύλλογος Καλυμνίων Νέας Υόρκης.

Σύλλογος Καλυμνίων Οχάιο.

Παγκαλυμνιακή Ομοσπονδία Αμερικής.

Επιτροπή αδελφοποίησης Καλύμνου –Αρλ.

Σύλλογος Καλυμνίων Γαλλίας «Οι νησιώτες».

Σύλλογος Καλυμνίων «Οι καλυμνιώτες».

Ένωση Καλυμνίων Αττικής.

Ένωση Καλυμνίων Ρόδου.

Σύλλογος Καλυμνίων Σύδνευ.

Στη συνάντηση διαβάστηκε χαιρετισμός του Ιωάννη Χαλίκου, προέδρου του Συλλόγου των Καλυμνίων του Ντάργουιν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν πέρα από το Δήμαρχο Καλυμνίων, ο πρόεδρος του Δημοτικού ΣυμβουλίουΓ.Ψαράς ,ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Σακαλλέρος ,ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Ν.Φρατζής ,ο πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού ι Διαμαντής ,ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τρικοίλης και ο υπεύθυνος των αποδήμων Π.Μαγκούλιας

ομογενειε δημ