«Άστραψε και βρόντηξε» ο Γιάννης Διαμαντής στη συνεδρίαση του ΔΣ Καλύμνου παρά την προσπάθεια φίμωσης του (video).

2052

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Διαμαντής στη χθεσινή συνεδρίαση, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, του Δημοτικού Συμβουλίου  Καλύμνου παρά την προσπάθεια φίμωσης του.

Ο πρόεδρος της  ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής κατά το χρόνο υποβολής ερωτήσεων ,ζήτησε να πάρει το λόγο και να υποβάλλει μία ερώτηση. Πριν την υποβολή της ερώτησης ο Γιάννης Διαμαντής μοίρασε στο Σώμα, αντίγραφο εξώδικης πρόσκλησης-διαμαρτυρίας που έλαβε από το δημοτικό Σύμβουλο Μιχαήλ Λελέκη.

Η εξώδικη αυτή πρόσκληση, αναφερόταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 9 Αυγούστου 2016,  όταν ο Γιάννης Διαμαντής προέβη στη βιντεοσκόπηση του Μιχαήλ Λέλέκη κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στο ΔΣ.

Ο Μιχαήλ Λελέκης με την εξώδικη αυτή διαμαρτυρία,  θεωρεί ότι η ενέργεια αυτή του Γιάννη Διαμαντή  είναι παράνομη και ζητά στο μέλλον να απέχει άλλης παρόμοιας ενέργειας, επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος, καταθέτοντας αγωγή και μήνυση εναντίον του, ζητώντας εκτός των άλλων και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη κλπ.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Διαμαντής ως Πρόεδρος της ΑΝΕΚ έχει γίνει αποδέκτης σωρείας εγγράφων, αιτημάτων, εξωδίκων, μηνύσεων από το Μιχαήλ Λελέκη και το Ι.Μαστροκούκο.

Το τελευταίο εξώδικο εναντίον του, από τον Μ.Λελέκη, προφανώς «ξεχείλισε το ποτήρι» για το Γιάννη Διαμαντή, που προφανώς φορτισμένος από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «άστραψε και βρόντηξε» στη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Μόλις ο Γιάννης Διαμαντής ξεκίνησε την τοποθέτηση του, διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ι. Μαστροκούκος όσο και ο δημοτικός Σύμβουλος Σάκης Ζερβός, ισχυριζόμενοι ότι η τοποθέτηση , δεν αποτελεί ερώτηση.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Ψαράς προφανώς για να αποφύγει τις εντάσεις, διέκοψε τη συνεδρίαση για ένα πεντάλεπτο, αφαιρώντας ουσιαστικά τον λόγο από το Γιάννη Διαμαντή.

Ο Πρόεδρος της  ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής θεώρησε ότι ήταν μια προσπάθεια φίμωσης του και παρ’ ότι το Προεδρείο είχε αποχωρήσει, αυτός συνέχισε την αναφορά του στο θέμα της εξώδικης διαμαρτυρίας.

Εντύπωση προκάλεσε, ότι πλήν των Δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας που σηκώθηκαν όρθιοι προσπαθώντας να διακόψουν το Γιάννη Διαμαντή, όλοι  οι υπόλοιποι παρά τη διακοπή της συνεδρίασης παρέμειναν στην θέση τους και παρακολούθησαν τα όσα ανέφερε ο συνάδελφος τους δημοτικός σύμβουλος  Πρόεδρος της ΑΝΕΚ.

Ο Γιάννης Διαμαντής ξεκίνησε λέγοντας:

Κύριοι συνάδελφοι

Αυτό που σας έδωσα, είναι μια εξώδικη δήλωση του κ. Λελέκη προς  εμένα, ένα εξώδικο από ανθρώπους που θέλουν να διοικήσουν το Δήμο με εξώδικα,με δίκες με διαμαρτυρίες,με  μηνύσεις με αγωγές .

Χθες μάλιστα μου κοινοποίησαν ένα ακόμη εξώδικο που λέει ότι η συμπεριφορά μου είναι εκτός λογικής, συνεχώς εκτρεπομένη, παραβατική και τόσα άλλα που διαβάζετε .

Αναφέρεται μάλιστα και στο άρθρο 57 του αστικού κώδικα– Δικαίωμα στην προσωπικότητα ή στο άρθρο 59 ζητώντας μου αποζημίωση ,την περιουσία μου.

Αλήθεια, θα ήθελα να ξέρω, από πότε δημόσια συνεδρίαση είναι προσωπική στιγμή;

Ποια είναι η παραβατικότητα κύριε Δήμαρχε; Τι τρομερό έκανα;

Έκανα αυτό που κάνει ο κ. Χαραμαντάς χρόνια τώρα.

Μαγνητοσκόπησα τη δημόσια συνεδρίαση σε δημόσιο χώρο, που είναι αυτή η αίθουσα.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Διαμαντής κατέθεσε πρόταση για να  εξετάσει το Προεδρείο τη δυνατότητα να στηθούν κάμερες υπό τον έλεγχο της Γραμματείας του ΔΣ ή  μιας Εταρείας ή του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και να βιντεοσκοπείται όλη η συνεδρίαση η οποία να μεταδίδεται ζωντανά.

Με τον τρόπο αυτό,όπως είπε,  οι δημοτικοί σύμβουλοι θα υποχρεωθούν να προσέχουν  και επιπλέον πρέπει να συναισθανθούμε ότι δεν μοιραζόμαστε προσωπικές μας στιγμές, δεν είμαστε καλεσμένοι σε πάρτι ή γάμο, ούτε είμαστε παίκτες σε ριάλιτι σώου. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις συκοφαντικές επιθέσεις και  στις κακόβουλες λεκτικές αντιπαραθέσεις τύπου ,δώστε του τα χαπάκια του ,είσαι καραγκιόζης ,άσε τα καραγκιολιζίκια κλπ.

Και ο Γιάννης Διαμαντής έκλεισε λέγοντας ¨“Με αυτό τον τρόπο κύριε Δήμαρχε δίνοντας τις συνεδριάσεις στον αέρα, για να τις βλέπει κάθε συμπατριώτης μας ή κάθε πολίτης στα τέσσερα σημεία της γης και να κρίνει μόνος του, να ξέρετε ότι θα είναι από τα πιό θετικά βήματα δημοκρατίας στον τόπο μας και θα χρεωθεί στην Δημαρχία Γαλουζή.”

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΔΣ, η πρόταση του Γιάννη Διαμαντή να μπει εκτός ημερησίας Διάταξης και να συζητηθεί, προκειμένου να ληφθεί απόφαση.

Ο Πρόεδροςτου ΔΣ ζήτησε από το Δήμαρχο το θέμα να συζητηθεί στην επομένη συνεδρίαση λέγοντας  ότι δεν είναι  προετοιμασμένος και προφανώς για να αποφευχθούν εντάσεις.

 Video από την τοποθέτηση του Γιάννη Διαμαντή. 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός