Δημιουργείται “ψηφιακή πλατφόρμα της Διασποράς” με καταγραφή Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών που ζουν στο εξωτερικό.

783

Την ανθρωπογεωγραφία του Ελληνισμού της Διασποράς αποτυπώνει η κυβέρνηση με στόχο να  απελευθερωθούν αναξιοποίητες δυνάμεις στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας. Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία των ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών που ζουν στο εξωτερικό ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθεια της Ελλάδας σε επίπεδο οικονομικό αλλά και εθνικό.

Πρόκειται για την «πλατφόρμα της Διασποράς», όπως  επεσήμανε την περασμένη Τετάρτη (21.9.2016)  ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πλαίσιο της συνέντευξης για «Το Βήμα της Κυριακής

Συγκεκριμένα ο  υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξη του αυτή, εμφάνισε ως μείζονα θέμα  τη δημιουργία της πλατφόρμας της Διασποράς,λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα καταγράψουμε σε μια πλατφόρμα όλα τα ονόματα και τα e-mail των Ελλήνων της Διασποράς,  το επιστημονικό δυναμικό και τους επιχειρηματίες. Η Ελλάδα πρέπει να έχει εικόνα και στοιχεία όλου του Ελληνισμού της Διασποράς. Στόχος είναι να υπάρξει επαφή με την πατρίδα  και να ενεργοποιήσουμε αυτό το δυναμικό τόσο για ζητήματα αναπτυξιακά της Ελλάδας όσο και για τα εθνικά ζητήματα»

Επίσης σε σχετική ερώτηση στο αν συζητεί η κυβέρνηση το δικαίωμα ψήφου των ομογενών για τις εθνικές εκλογές,απάντησε:

«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε αυτό το θέμα αλλά θέλει μια διαχείριση που πραγματικά να έχει μια αξία για τους ανθρώπους αυτούς. Δεν είναι ένα απλό θέμα να το πετάμε στο τραπέζι. Η κυβέρνηση, πιστεύω, στο τέλος της τετραετίας θα έχει απαντήσει σε αυτό το θέμα»