Διακοπή των πτήσεων της Ryanair προς την Κω: Τώρα “κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα”.

1536
Πλήγμα για τον αναρριχητικό τουρισμό αποτελεί η διακοπή  της Κω απ’ τα δρομολόγια της Ryanair.

Η είδηση αυτή έχει προβληματίσει τους επιχειρηματίες της Καλύμνου ,ιδιαίτερα δε τους κλάδους που ασχολούνται με τον αναρριχητικό τουρισμό, αφού είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι πτήσεις εταιρειών χαμηλού κόστους όπως η Ryanair διακινούσε μεγάλο αριθμό αναρριχητών.

Από στατιστικά στοιχεία φαίνεται, ότι κατά τους μήνες  που η αναρρίχηση στην Κάλυμνο ήταν αυξημένη, το 70% των επιβατών των πτήσεων της Ryanair προς Κώ , είχαν τελικό προορισμό το νησί μας.

 

Αυτό που συνέβη το είχε προαναγγείλει πριν 5 μήνες ο Εμπορικός Διευθυντής, της Ryanair, David O’Brien ότι θα διακόψει το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων προς Κω κατά 2μήνες νωρίτερα, ενώ το 2017 θα αφαιρεθεί η Κως από τα δρομολόγια της Εταιρείας προς την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας “ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ” πριν 5 μήνες και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου 2016 με τίτλο:
“ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.”

%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b5%cf%81

Δυστυχώς τότε κανένας Φορέας του νησιού δεν πήρε στα σοβαρά το θέμα ,λέγοντας ότι είναι παιχνίδια που παίζει η Εταρεία της Ryanair για να κερδίσει επιπλέον οφέλη.

Βεβαια θα ήταν  παράλειψη μας να μην επισημάνουμε την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου Φοροτεχνικών Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή, που με αφορμή εκείνο το δημοσίευμα μας, έκανε τη δική του παρέμβαση με επιστολή του που έφερε τίτλο “Κάθε πέρσι και καλύτερα” και στην οποία έλεγε χαρακτηριστικά:

“Εάν υπάρχει πιθανότητα αυτή η τραγική εξέλιξη με την Ryanair,να ανατραπεί ,πρέπει να αντιοδράσουμε άμεσα και μαζικά. Το θέμα πρέπει να πάρει διαστάσεις και η Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ενέργειες και ευθύνες”

Δυστυχώς  καμιά σοβαρή ενέργεια δεν έγινε, το θέμα ξεχάστηκε και τώρα που η Ryanair ανακοίνωσε τη διακοπή των δρομολογίων της προς Κω, ερχόμαστε όπως το συνηθίζουμε “να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα”!!!
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός