Δωρεάν εμβολιασμός και εξετάσεις από την Ομάδα Αιγαίου σε τέσσερα νησιά της Επαρχιακής Ενότητας Καλύμνου.

946

Σε Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς θα βρεθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, η Ομάδα Αιγαίου στο πλαίσιο της «Χειμερινής Αποστολής 2016» με στόχο να προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, καθώς και ενημερωτικές δράσεις και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού στους κατοίκους των ακριτικών αυτών νησιών του Αιγαίου.

Με στόχο την προστασία της υγείας των κατοίκων δυσπρόσιτων ακριτικών νησιών, η Ομάδα Αιγαίου, μια εθελοντική ομάδα που τα τελευταία 23 χρόνια προσφέρει αφιλοκερδώς φροντίδα στους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, φέτος συμπράττει με την ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία».

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, μεταξύ αυτών και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις και θα δοθούν ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και παιδιών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου Απόστολος Μπιλίρης εξήγησε ότι «στα συγκεκριμένα νησιά υπάρχει εξαιρετική ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, καθώς τα κέντρα Υγείας είναι μη επαρκώς στελεχωμένα, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Όταν ξεκινήσαμε πριν 23 χρόνια τη δράση μας πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Αλλά δυστυχώς ακόμα υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης της Ομάδας Αιγαίου. Η χώρα βιώνει μια οικονομική λαίλαπα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των πραγμάτων».
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός