Εγκρίθηκαν 553 αιτήσεις δικαιούχων Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που διαμένουν στο Δήμο Καλυμνίων.

1169

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η χορήγηση.

 Εγκρίθηκαν 553 αιτήσεις δικαιούχων  Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που διαμένουν στο Δήμο Καλυμνίων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, o αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εγκρίθηκαν οι 553 αιτήσεις.

Οι553 εγκριθείσες αιτήσεις, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερομένους όπως παρακάτω:

– Οι 372 αιτήσεις μέσω Δήμου.

– Οι 62 αιτήσεις μέσω ΚΕΠ

-Οι 119 αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους δικαιούχους.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Καλυμνίων μαζί με άλλους 29 Δήμους  εντάχθηκαν στην πιλοτική φάση του προγράμματος για την καταβολή  Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Την ερχόμενη εβδομάδα,τελευταίες 5 ημέρες του Σεπτεμβρίου,σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, θα καταβληθεί για πρώτη φορά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε  35.000 νοικοκυριά, δηλαδή 91.000 δικαιούχους από 30 Δήμους μεταξύ των οποίων και οι 553 δικαιούχοι από το Δήμο Καλυμνίων

Όσων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν τον Ιούλιο, θα εισπράξουν εισοδηματική ενίσχυση για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο), ενώ όσων εγκρίθηκαν τον Αύγουστο, θα πάρουν για ένα μήνα (Σεπτέμβριο).

Ενδεικτικά για τα ποσά που θα καταβληθούν:

-Οικογένειες με δύο ενήλικες και και δυο παιδιά δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα. Αν το συνολικό τους εισόδημα είναι 250 ευρώ, τότε θα εισπράττουν από το πρόγραμμα του ΚΕΑ 150 ευρώ το μήνα.

-Από την άλλη, μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί δικαιούνται 300 ευρώ. Αν έχουν 100 ευρώ εισόδημα από άλλη πηγή, τότε θα εισπράττουν 200 ευρώ.

-Αν το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης υπερβαίνει τα 100 ευρώ, τότε το μισό (50%) θα δίνεται σε ρευστό και το άλλο μισό (50%) με προπληρωμένη κάρτα η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα καταστήματα χωρίς περιορισμούς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ, εξαρτάται από την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα, στην έντυπη έκδοση της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ»του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2016.