Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην Κω.

2115

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην Κω Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης της επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Κω, πέντε (5) άτομα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά οκτώ (8)
άτομα Οι δράστες κατηγορούνται για, τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αποθήκευσης-κατοχή-διακίνησης-αγοραπωλησίας ναρκωτικών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομης διαμονής Κατασχέθηκαν -36- κιλά κάνναβης, -630- γραμ. κοκαΐνης, οχήματα, ζυγαριά ακριβείας, χρήματα, κ.ά.

Εξαρθρώθηκε, κύκλωμα που διακινούσε και εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαϊνης και κάνναβης) στην Κω, ύστερα από ευρεία και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κω. Συνελήφθησαν χθες (31.08.2016) στο νησί της Κω, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κω καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, πέντε (5) άτομα από τα οποία τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες ηλικίας 62, 60, 32 ετών και μία 26χρονη γυναίκα) και μια 27χρονη υπήκοος Γεωργίας. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον τρία (3) άτομα, από τα οποία δυο είναι ημεδαποί ηλικίας 49 και 37 ετών και ένας είναι υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 25 ετών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα κακουργηματικής και πλημμεληματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της αποθήκευσης-κατοχής-διακίνησης-αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης διαμονής. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μετά από μεθοδική έρευνα, που διήρκησε τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες, αφού συγκέντρωσαν και ανέλυσαν στοιχεία και πληροφορίες, κατάφεραν να εξακριβώσουν την ιεραρχική δομή και μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, την ταυτότητα των μελών, τις μεταξύ τους διασυνδέσεις και τις επιμέρους συνεργασίες με αλλά άτομα. Αναλυτικότερα, από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι τουλάχιστον κατά το τελευταίο ενάμιση έτος ο 62χρονος, κατέχοντας αρχηγικό ρόλο, είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στο «ξέπλυμα χρημάτων» που αποκόμιζαν, μέσω επιχειρήσεων που λειτουργούσαν τα μέλη της. Στην εγκληματική ομάδα είχαν ενταχθεί και συμμετείχαν όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι ενεργούσαν υπό την καθοδήγηση του 62χρονου, με διακριτούς ρόλους και αρμοδιότητες (αποθηκάριος-διακινητής).
Ως προς το χρονικό εξάρθρωσης του κυκλώματος, χθες το απόγευμα εντοπίστηκαν ο 62χρονος με τον 32χρονο σε μεταξύ τους ραντεβού αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, που είχαν μεταβεί με οχήματα τους και ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη αστυνομικών. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες με τη συμμετοχή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών παρουσία Δικαστικών Λειτουργών σε κατοικίες και επιχειρήσεις που διέμεναν, λειτουργούσαν και χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν τρεις έρευνες σε ισάριθμες κατοικίες –διαμερίσματα και άλλες τρεις σε επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού-εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν και προσήχθησαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες.
Από τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 35 κιλών και 921 γραμμαρίων
• Ποσότητα κοκαΐνης 631,5 γραμμαρίων
• Ζυγαριά ακριβείας
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα
• Το χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώ
• Κινητά τηλέφωνα
• Ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις συναλλαγής ναρκωτικών και αντίστοιχων χρηματικών ποσών.
 Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 32χρονου ισχύουν περιοριστικοί όροι για υπόθεση ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.