Θα «στοιχειώσει» το ημιβυθισμένο «LADY ANGEL» μετά και τη νέα παράταση που δόθηκε στον εργολάβο για την απομάκρυνση του.

1354

Θα «στοιχειώσει» όπως φαίνεται το ημιβυθισμένο στην είσοδο του εξωτερικού μόλου Καλύμνου σκάφος «LADY ANGEL» μετά και τη νέα παράταση που δόθηκε στον εργολάβο για την απομάκρυνση του.

Το ΔΣ του ΔΛΤ Καλύμνου, με  απόφαση του που έλαβε κατά πλειοψηφία, την περασμένη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, ενέκρινε την εκ νέου παράταση στην ανάδοχο εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ για την απομάκρυνση  του σκάφους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Να σημειώσουμε ότι η ανάδοχος Εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕ μία μόλις ημέρα πριν την εκπνοή της ημερομηνία που θα έπρεπε να  είχε ολοκληρώσει την απομάκρυνση του ναυαγίου, μετά και την παράταση που της είχε δοθεί ,υπέβαλε νέο αίτημα για την εκ νέου παράταση για τριάντα ημερολογιακές ημέρες, προκειμένου να της διατεθεί ο απαιτούμενος χερσαίος και θαλάσσιος χώρος ,ώστε ο πλωτός γερανός να εγκατασταθεί παραπλεύρως του ναυαγίου.

Αν και ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Σ.Τηλιακός στην εισήγηση του ανέφερε ότι σε καμία από τις δύο παρατάσεις δεν φέρει ευθύνη το ΔΛΤ Καλύμνου ούτε η Λιμενική Αρχή ,καθότι έδρασαν άμεσα για την εκκένωση του χώρου, καταρρίπτοντας τους  ισχυρισμούς της Εταιρείας ,τελικά πρότεινε να δοθεί νέα  παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Να θυμίσουμε ότι η σχετική σύμβαση του ΔΛΤ με την ανάδοχο εταιρεία για την ανέλκυση – απομάκρυνση του υπογράφηκε πριν 4,5 μήνες περίπου  , στις 7 Μαϊου 2016 και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης της απομάκρυνσης του σκάφους έληξε την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, χωρίς αυτή να πραγματοποιηθεί.

Μετά από αίτημα της αναδόχου εταιρείας 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕ ,εγκρίθηκε παράταση για τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες, και οι εργασίες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί  μέχρι το περασμένο Σάββατο 17/09/2016.

Την παραμονή 16/9/2016, η  3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ ζήτησε νέα παράταση 30 ημερών.

Όπως προαναφέραμε, τελικά εγκρίθηκε παράταση μέχρι στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ίδωμεν.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός