Καλύμνιος Εθελοντής δότης μυελού των οστών.

1582

Από το “ΣΥΛΛΟΓΟ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  & ΔΩΡΗΤΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΝ  ΣΩΜΑΤΟΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”ΚΑΛΥΜΝΟΥ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

Κάλυμνος  1 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μια λιτή  ανακοίνωση  θέλουμε να γίνουμε κοινωνοί αυτής της Μεγάλης Χαράς   που η τύχη  επιφύλαξε σε ένα Μέλος  του Συλλόγου  μας !

Στις 29 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα,  στο ΑΤΤΙΚΟΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ   ένας  ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ  ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ   με την ανώδυνη διαδικασία  της  λευκαφαίρεσης  και   έχοντας  φυσικά την τύχη να επιλεγεί  μεταξύ των  27  εκατομμυρίων Εθελοντών  Δωρητών  Μυελού  των  Οστών ( 1: 27 εκατ , αριθμός  που εμπεριέχεται στην Παγκόσμια Δεξαμενή  Εθελοντών Δωρητών Μυελού των Οστών ) έκανε πράξη την επιθυμία του!

Έδωσε κυριολεκτικά   ΖΩΗ  σε  ένα Νέο Άνθρωπο  που πάσχει από λευχαιμία  και είχε ανάγκη τα δικά του  αρχέγονα   αιμοποιητικά κύτταρα    για να συνεχίσει τη ζωή !

Ο Εθελοντής Δότης  με  την Αγάπη Του, την αλτρουιστική Του επιθυμία να θέλει να προσφέρει  ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπό,  την  Μεγάλη  Τύχη Του  να είναι ιστοσυμβατός  σε κάποιον  αλλά και χωρίς να διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο ως προς την υγεία του, με μόνο όφελος την μέγιστη  ηθική  ικανοποίηση  της προσφοράς   μας λέει πως ο καθένας μας  μπορεί να έχει την ίδια τύχη  να’ δώσει ζωή    από τη ζωή του’ στους πάσχοντες συνανθρώπους μας   που έχουν δικαίωμα στην  Ελπίδα και στην ίδια τη Ζωή!

Το γεγονός  αυτό  μας εμπνέει  και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας  !  Η εκστρατεία  ενημέρωσης  ξεκίνησε  τον Απρίλη του  2016  και  55 εθελοντές  έδωσαν  δείγμα  σάλιου  για την εγγραφή τους στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ.

Τώρα …..ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ  ΠΟΛΛΟΙ  γιατί είναι ΠΟΛΛΟΙ και μάλιστα ΝΕΟΙ    αυτοί  που πάσχουν  από    ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ και ΛΕΜΦΩΜΑΤΑ   και   μας   περιμένουν!!!!!!!

Και είναι στο χέρι μας!!!!