Κινδυνεύει με πρόστιμο το άγαλμα του Σκεύου Ζερβού στην παραλιακή Καλύμνου!!!

2500

O αείμνηστος εθνικός αγωνιστής Σκεύος Ζερβός ,μία πολύπλευρη προσωπικότητα με πολυδιάστατο έργο τόσο σε εθνικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, που κάνει υπερήφανους τους Καλύμνιους ,κινδυνεύει να «φάει» πρόστιμο.

Και για να γίνουμε πιό σαφείς, αφορά στο άγαλμα του, που βρίσκεται στην κεντρική παραλιακή, μπροστά από το Επαρχείο.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα για την Χερσαία ζώνη ,όπως χαρακτηρίστηκε όλη η κεντρική πλατεία, το άγαλμα του που είναι τοποθετημένο εντός αυτής ,θεωρείται ότι έχει κάνει κατάληψη χώρου άνευ αδείας

Μπορεί με αυτή την αναφορά μας, να θέλουμε να κάνουμε χιούμορ,δυστυχώς όμως με την πιστή τήρηση του γράμματος του νόμου, αυτό ισχύει.

Όσο ακραίο και να είναι το παράδειγμα μας, δείχνει τον παραλογισμό ,με την λανθασμένη χάραξη του αιγιαλού και της παραλίας και του καθορισμού της χερσαίας ζώνης στην κεντρικότερη περιοχή του νησιού.

Και αντί η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας  και τον καθορισμό της χερσαίας  ζώνης, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του λιμανιού του νησιού, ώστε  να έλθει στη διαχείριση της και στην αρμοδιότητα της,  όλη η παραλιακή του νησιού, αναλίσκεται σε  ατέρμονες συζητήσει του στυλ «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;»

(Από τη «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» 24/9/2016)