ΛΕΡΟΣ: Ανάστατοι οι κάτοικοι από εκκωφαντικούς κρότους και σειρήνες της Αστυνομίας.

1979

Αναστάτωση επικράτησε στο νησί της Λέρου χθες, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21.30, όταν κάτοικοι της περιοχής “Κριθώνι” κατήγγειλαν ότι άκουσαν σειρήνες και εκκωφαντικούς κρότους (τους οποίους παρομοίασαν με πυροβολισμούς και ήχους από φωτοβολίδες), που προέρχονταν από την περιοχή που σταθμεύει το λεωφορείο της Αστυνομίας που μεταφέρει άντρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις εν λόγω μαρτυρίες, το περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες της Τρίτης στις 21.30, στην περιοχή πλησίον του ξενοδοχείου “Crithoni’s Paradise”.

Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας από αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είναι η πολλοστή φορά που ξεσπούν από τη σειρήνα του λεωφορείου της αστυνομίας, ενώ παράλληλα έκαναν λόγο για αλόγιστη χρήση της σειρήνας σε τουριστικές περιοχές του νησιού, χωρίς εμφανείς λόγους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Λέρου συντάσσει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.Ε.Υ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα περιστατικά και να αποδοθούν ενδεχόμενες ευθύνες.

Πηγή: lerosnews.gr