Οι Τούρκοι δουλέμποροι ρίχνουν τις τιμές για να πείσουν τους πρόσφυγες

931

Από 1.500 ευρώ που ήταν η τιμή ανά άτομο πέρυσι το Φθινόπωρο, τώρα η τιμή έχει πέσει στα 175 με 220 ευρώ το άτομο

Στα 200 με 250 δολάρια (175 με 220 ευρώ) το άτομο, έπεσε, σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ», το κόστος του περάσματος από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης πελατών, οι Τούρκοι μεταφορείς έριξαν τις τιμές, που κυμάνθηκαν από 1.500 ευρώ το άτομο, πέρυσι το φθινόπωρο, έως και 500 ευρώ, αμέσως μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο.

Και αυτό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η αιτία της μικρής αύξησης των αφίξεων τους τελευταίους μήνες, αφού το χαμηλό κόστος προσελκύει κυρίως Αφρικανούς και Πακιστανούς μετανάστες, ενώ η φήμη του εγκλεισμού στα νησιά απωθεί Σύρους και άλλους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Τούρκοι μεταφορείς λένε στους υποψήφιους πελάτες τους ότι οι ελληνικές αρχές θα υποχρεωθούν να τους αφήσουν να περάσουν στην άλλη Ελλάδα, οπότε εύκολα θα φύγουν μετά για την Ευρώπη, ενώ ο συνωστισμός πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, υπολογίζουν ότι θα υποχρεώσει τις ελληνικές αρχές, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σπάσουν τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Οπότε θα ακολουθήσει η μετακίνηση Σύρων και άλλων προσφύγων, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός