Ολοκληρώθηκε το δεύτερο θερινό σχολείο προηγμένων εννοιών Φυσικής στην Κάλυμνο.

1063

Ολοκληρώθηκε την  Τρίτη 30.08.2016 το δεύτερο θερινό σχολείο προηγμένων εννοιών Φυσικής. Το σχολείο άρχισε τις εργασίες του το Σάββατο  27.08.2016 και το παρακολούθησαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων από Κάλυμνο και Κω. Δίδαξαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, ερευνητές και καθηγητές  όπως ο κος Διονύσιος Σιμόπουλος (επίτιμος διευθυντής Ευγενιδείου πλανηταρίου) ,ο  κος  Θεόδωρος Γέραλης (ερευνητής στο Δημόκριτο), ο κος Δημήτριος  Χελιώτης (αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) ,ο κος Γιάννης Παπαδάκης (υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε  Κω)  και ο κος  Διονύσιος  Τρικοίλης  (φυσικός στο 1ο ΓΕ.Λ Καλύμνου). Την έναρξη των  μαθημάτων χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής.

Στα πλαίσια του θερινού σχολείου την Κυριακή 28.08.2016 πραγματοποιήθηκε  ομιλία του κου Σιμόπουλου στο Αναγνωστήριο Καλύμνου με θέμα :Ψίθυροι … από το Σύμπαν. Μετά την ομιλία έγινε παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια από τον  Όμιλο Φίλων της Αστρονομίας Κω.

Η δημοτική επιτροπή παιδείας εκφράζει τις Θερμές ευχαριστίες στην Α.Ν.Ε.Κ  για τη διάθεση δωρεά εισιτηρίων  καθώς και στην επιχείρηση των αδελφών Γεωργίου & Γιάννη Μαρίνου για την υποστήριξη του εγχειρήματος.

φυσικη στην Κάλυμνο δυο