Παρά τις εντάσεις και τις φωνές , ομόφωνα ψηφίστηκε η σκοπιμότητα βιντεοσκόπησης των συνεδριάσεων του ΔΣ Καλύμνου.

906

Παρά τις εντάσεις ,τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και τις φωνές, ομόφωνα ψηφίστηκε από το ΔΣ Καλύμνου στη χθεσινή συνεδρίαση της Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, η απόφαση σκοπιμότητας για:

α) τη βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Δ.Σ.

β)την προμήθεια οπτικοακουστικού συστήματος για τη ζωντανή κάλυψη και μετάδοση μέσω διαδικτύου των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και άλλων εκδηλώσεων του Δήμου

Να θυμίσουμε ότι το θέμα προέκυψε μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 9 Αυγούστου 2016,  όταν ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Διαμαντής προέβη στη βιντεοσκόπηση του δημοτικού συμβούλου Μιχαήλ Λέλέκη κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στο ΔΣ.

Τότε τέθηκε θέμα νομιμότητας της βιντεοσκόπησης των δημοσίων συνεδριάσεων ,χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση.

Το θέμα το επανέφερε ο Γιάννης Διαμαντής στη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2016 και τότε το Προεδρείο του ΔΣ μετά από πρόταση του Δημάρχου να συζητηθεί το θέμα ,δεσμεύτηκε ότι θα το έφερνε σε επόμενη συνεδρίαση.

Εισηγητής του θέματος στη συνεδρίαση της 27ης Σεπτεμβρίου, ήταν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γαλιμιτάκης ο οποίος πολύ σύντομα και τεκμηριωμένα, ανέπτυξε το θέμα για την αναγκαιότητα βιντεοσκόπησης των συνεδριάσεων, διευκρινίζοντας ότι  η βιντεοσκόπηση θα αφορά  αποκλειστικά την καταγραφή των  εργασιών του ΔΣ και των  τοποθετήσεων των ομιλητών και φυσικά όχι προσωπικών στιγμών των δημοτικών συμβούλων κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων και από τη στιγμή που δεν έχουν λάβει το λόγο για να μιλήσουν.

Οι αντιπολιτεύσεις δεν ήταν αντίθετες στη  βιντεοσκόπηση των δημοσίων συνεδριάσεων και ουσιαστικά συμφώνησαν με τη εισήγηση του Γιάννη Γαλιμιτάκη, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διασφαλίζεται από την βιντεοσκόπηση ότι δεν θα καταγράφονται προσωπικές στιγμές των δημοτικών συμβούλων κατά τη διάρκεια των  συνεδριάσεων, παρά μόνο οι τοποθετήσεις τους.

Οι αναφορές που έγιναν στην εν λόγω συζήτηση από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολιτεύσεως  στο περιστατικό της βιντεοσκόπησης του Γιάννη Διαμαντή από το κινητό τηλέφωνο και κάποιες απαξιωτικές εκφράσεις που ακούστηκαν κατά του προσώπου του ,είχαν ως αποτέλεσμα τις αντιδράσεις του Προέδρου της ΑΝΕΚ και τη δημιουργία κάποιων  εντάσεων και λεκτικών αντιπαραθέσων.

Τελικά η σκοπιμότητα βιντεοσκόπησης εγκρίθηκε ομόφωνα και αναμένεται πλέον η Δημοτική αρχή να διερευνήσει το όλο θέμα και να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση, ολοκληρωμένη πρόταση της για τον τρόπο υλοποίησης των βιντεοσκοπήσεων, καθώς και το οικονομικό κόστος για την προμήθεια οπτικοακουστικού συστήματος για τη ζωντανή κάλυψη και μετάδοση μέσω διαδικτύου των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και άλλων εκδηλώσεων του Δήμου.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός