Σε αλλαγή χρήσης της ανακαινισθείσας Δημοτικής Αγοράς Καλύμνου προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή.

1667

Σε αλλαγή χρήσης της ανακαινισθείσας Δημοτικής Αγοράς Καλύμνου προσανατολίζεται  η Δημοτική Αρχή.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής σε ερώτηση που του έθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Ζερβός για την μη αξιοποίηση της ανακαινισθείσας Δημοτικής Αγοράς, εάν και έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που έγιναν τα εγκαίνια της.

Όπως είπε ο Γιάννης Γαλουζής η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο ότι δεν έχει γίνει η οριστική παραλαβή του έργου, ενώ πρόσθεσε ότι η πρόταση που θα φέρει η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό συμβούλιο για την αξιοποίηση  της,  δεν θα είναι  για να χρησιμοποιηθεί ως Δημοτική Αγορά .

Ο Δήμαρχος δεν προχώρησε περισσότερο στο ποιά θα είναι η πρόταση, αλλά απέκλεισε με ξεκάθαρο τρόπο, την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ως Δημοτική αγορά.

Για την ιστορία να θυμίσουμε  ότι μετά από 32 χρόνια που η δημοτική αγορά, παρέμεινε κλειστή, ανακαινίσθηκε, και χωρίς βέβαια να καταλαμβάνει την έκταση που είχε τα χρόνια όπου αποτελούσε το κέντρο εμπορίου του νησιού, είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της, χωρίς όμως  μέχρι σήμερα να έχει ακόμα προσδιοριστεί η χρήση της.

Πριν 26 μήνες , την  Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 έγινε ο αγιασμός  που τέλεσε ο Μητροπολίτης Πάισιος  και παρόντες ήταν ο τότε Δήμαρχος  Δημήτρης Διακομιχάλης, ο  νεοεκλεγείς και σημερινός  Δήμαρχος  Ι.Γαλουζής, ο  Γιώργος Μαύρος, ο τέως Δήμαρχος Γιώργος Ρούσσος ,ο εντεταλμένος  περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι νέοι και παλιοί.

Όπως είχε τονίσει ο τότε   Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης απευθυνόμενος στο νεοεκλεγέντα  Δήμαρχο Ι.Γαλουζή στη σύντομη ομιλία του μετά τον αγιασμό, η δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στον  προσδιορισμό της  χρήσης της δημοτικής  αγοράς, αφήνοντας την πρωτοβουλία αυτή στη νέα  Δημοτική Αρχή που θα αναλάμβανε από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Ήταν σίγουρα μία σωστή κίνηση από τον απερχόμενο Δήμαρχο,  θέλοντας να αφήσει την πρωτοβουλία αξιοποίησης του χώρου στη νέα Δημοτική Αρχή.

Δυστυχώς όμως έχουν περάσει 26 μήνες  από τον αγιασμό και 2 χρόνια  από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Γαλουζή, με την ανακαινισθείσα Δημοτική Αγορά να παραμένει κλειστή και να μην έχει γίνει η παραμικρή κίνηση όλο αυτό το διάστημα για την αξιοποίηση της.

Ένας χρήσιμος, ανακαινισμένος και με ιστορία χώρος, δυστυχώς παραμένει κλειστός και αναξιοποίητος .Έχει ανοίξει μόνο κάποιες φορές μόνο για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Βέβαια το ερώτημα που παραμένει τώρα αναπάντητο μετά απ’αυτή την εξέλιξη, είναι ο τρόπος αξιοποίησης αυτού του χώρου, μετά τον αποκλεισμό της αρχικής πρόβλεψης για να χρησιμοποιηθεί ως Δημοτική Αγορά και να διατεθεί σε παραγωγούς του νησιού, όπου στους ειδικούς πάγκους που υπάρχουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους,

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός