Σημαντική επιτυχία της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου με την εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε παράνομους μετανάστες από Λέρο στον Πειραιά μέσω Καλύμνου.

2371

Η σύλληψη ενός  56χρονου κατοίκου Λέρου που συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2016 , από στελέχη της Λιμενική Αρχής Καλύμνου, στο αλιευτικό καταφύγιο “ΜΕΛΙΤΣΑΧΑ”  Καλύμνου, για παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας τεσσάρων (04) αλλοδαπών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν μία απλή υπόθεση.

Με τη μεθοδική διερεύνηση της υπόθεσης από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο κύκλωμα που προωθούσε παράνομους μετανάστες από Λέρο στον Πειραιά μέσω Καλύμνου

Σίγουρα η εξάρθρωση του κυκλώματος αυτού, αποτελεί σημαντική επιτυχία για τον Λιμενάρχη Πλωτάρχη ΛΣ Ιωάννη Καραντζιούνη και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kalymnos-news.gr o 56χρονος είχε συνεργάτες 2 Σύριους από το Hot Spot Λέρου, οι οποίοι εύρισκαν τους «πελάτες» που πλήρωνα περίπου 1.000 ευρώ κατ’ άτομο, προκειμένου το κύκλωμα να τους προωθήσει μέσω Καλύμνου στον Πειραιά.

Να σημειώσουμε ότι συνελήφθησαν και οι 2 Σύριοι που συνεργαζόντουσαν με τον 56χρονο κάτοικο Λέρου.

Ο 56χρονος μετέφερε από Λέρο στην Κάλυμνο τους παράνομους μετανάστες και στη συνέχεια ο ίδιος μετέβαινε σε Πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων ,με διαφορετική εμφάνιση κάθε φορά και τους εξέδιδε εισιτήρια για να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Να θυμίσουμε  ότι ο 56χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2016 , από στελέχη της Λιμενική Αρχής Καλύμνου, στο αλιευτικό καταφύγιο “ΜΕΛΙΤΣΑΧΑ”  Καλύμνου,

Μαζί του, συνελήφθησαν και οι 4 αλλοδαποί που μετέφερε, διότι παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί ,για την μη απομάκρυνση τους από τη Λέρο,

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας  στην οικία του 56χρονου στη Λέρο, εντοπίστηκε ένας ακόμα 37χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη.

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κω που του απήγγειλε  κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Κω για να απολογηθεί . Μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός