Στην «πρίζα» παραμένουν οι καταστηματάρχες της παραλιακής Καλύμνου για τα στέγαστρα, μετά την αναβολή συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

1375

Αναβλήθηκε  η «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τα στέγαστρα της παραλιακής ζώνης Καλύμνου» που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο που ξεκίνησε λίγο μετα τις 7.00 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί το σύνολο των καταστηματάρχων  της παραλιακής και μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις αν δεν επιλυθεί έγκαιρα .

Ένα θέμα που με μεγάλη και χαρακτηριστική καθυστέρηση και μετά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης, έφερε η Δημοτική Αρχή για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τελικά  αναβλήθηκε με πρόταση του Δημάρχου, για λόγους που σίγουρα δεν έπεισαν.

Να σημειώσουμε  ότι το θέμα αρχικά είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί ως μοναδικό στο πινάκιο, στη σημερινή συνεδρίαση λόγω της σοβαρότητας του, αλλά τελικά ήρθε «ορθή επανάληψη» και  προστέθηκαν στο πινάκιο, άλλα τέσσερα θέματα πριν απ’ αυτό.

Στη σημερινή συνεδρίαση παρόντες στην αίθουσα από νωρίς,  ήσαν αρκετοί καταστηματάρχες της παραλιακής.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ι. Γαλουζής ο οποίος πρότεινε την αναβολή της συζήτησης  του θέματος .

Ως λόγους αναβολής της συζήτησης του θέματος, πρόβαλε τόσο την απουσία από τη συνεδρίαση του Λιμενάρχη Καλύμνου, όσο και του επικεφαλής  της μείζονος μειοψηφίας Δ.Διακομιχάλη.

Όπως είπε. στη συνεδρίαση κλήθηκε να παραστεί ο Λιμενάρχης ,ο οποίος όμως με επιστολή του που αναγνώστηκε,  έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε άδεια και δεν είχε τη δυνατότητα να παραστεί ,συμπληρώνοντας ότι είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου να δώσει διευκρινήσεις για το θέμα.

Αναφορικά για το Δ.Διακομιχάλη, ο Δήμαρχος ανέφερε  ότι πληροφορήθηκε πως βρίσκεται εκτός Καλύμνου για προσωπικούς λόγους. Οι απουσίες αυτές από τη συζήτηση ενός  σοβαρού θέματος τόνισε, ότι  επιβάλλουν να αναβληθεί το θέμα.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση,που ζήτησαν το θέμα να συζητηθεί κανονικά.

Τόσο ο Ι.Μαστροκούκος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης του που έλαβαν το λόγο,  υποστήριξαν ότι οι όποιες απουσίες δεν εμποδίζουν την πραγματοποίηση της συζήτησης και της λήψης απόφασης.

Η δημοτική σύμβουλος Σεμίραμις Ψαρομπά, εκ μέρους της Παράταξςη του Δ.Διακομιχάλη, είπε ότι η Παράταξη τους είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα και έχει μάλιστα και συγκεκριμένη πρόταση για να καταθέσει, προκειμένου να επίλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Κατά της αναβολής της συζήτησης τάχθηκε και ο δημοτικός  σύμβουλος Σακελλάρης Χούλης.

Η πρόταση του Δημάρχου για αναβολή του θέματος,τέθηκε προς ψηφοφορία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία . Υπέρ της αναβολής του θέματος ψήφισαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Ζωίδης.

Κατά ψήφισαν,  όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Μετά την αναβολή συζήτησης του θέματος απογοητευμένοι και αποσβωλομένοι αποχώρησαν από την αίθουσα οι καταστηματάρχες της παραλιακής.

Περίμεναν να ακούσουν μία ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα στέγαστρα, την κατάληψη χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και την επιβολή προστίμων και τελικά άκουσαν ότι η συζήτηση του θέματος αναβάλλεται για λόγους που σίγουρα δεν τους έπεισαν.

Έτσι λοιπόν οι καταστηματάρχες που αποτελούν τα «θύματα» του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί,  θα παραμείνουν  ακόμη στην «πρίζα», άγνωστο για πόσο,  αναμένοντας πότε θα συνεδριάσει το ΔΣ και πότε θα συζητηθεί το σοβαρό αυτό θέμα που τους απασχολεί και από την επίλυση του ή μη,  θα εξαρτηθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους ή το λουκέτο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα στην έντυπη έκδοση ςτη «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2016.

Οι φωτογραφίες είναι από τη σημερινή συνεδρίαση και  την αποχώρηση των καταστηματαρχών από την αίθουσα μετά την αναβολή συζήτησης του θέματος.

%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7