Συνάντηση Επάρχου Καλύμνου με Υπουργό Εσωτερικών και Διοικήτρια Β΄ΔΥΠΕ.

1052

Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Παν. Κουρουμπλή, επισκέφθηκε την Πέμπτη 08-09-2016 ο Έπαρχος Καλύμνου Ι. Θεμέλαρος . Ο Έπαρχος έθεσε στον κ. Υπουργό , θέματα που αφορούν  τη στελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ε.Καλύμνου., ώστε να είναι σε θέση να ασκούν τις αρμοδιότητες  που τους παρέχει ο Νόμος και να εξυπηρετούν τους πολίτες των νησιών. Επίσης ζήτησε  και την κατάργηση  άσκοπων και χρονοβόρων διαδικασιών που δρουν ανασταλτικά στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.

Ο Π. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε   άμεσα  να δώσει λύση  και πρόσθεσε ότι πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών και οι πραγματικές ανάγκες θα καλυφθούν. Επίσης  δεσμεύτηκε να εξετάσει  με τις υπηρεσίες του Υπουργείου τα θέματα της απλούστευσης των διαδικασιών  και να έχει επαφή και συνεργασία για την επίλυση τους.

Την Παρασκευή  το μεσημέρι  ο  Έπαρχος επισκέφθηκε την Διοικήτρια της Β΄ΔΥΠΕ Κ. Ιορδανίδυ Όλγα, με σκοπό να την ενημερώσει  για  θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών μας . Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η υποδιοικήτρια της Β΄ΔΥΠΕ κ. Τσιαπαρίδου Ιωάννα. Ο κ. Έπαρχος έθεσε ως πρώτο  θέμα τη στελέχωση των μονάδων υγείας των νησιών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την κατά προτεραιότητα  κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες . Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της κάλυψης των μονάδων με αναλώσιμο υλικό,  καθώς είναι θέμα ζωτικής σημασίας στα νησιά,  όπου ο ανεφοδιασμός λόγω της νησιωτικότητας δεν είναι πάντα εφικτός.

Η κα Ιορδανίδου , η οποία  ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες  για την επίλυση   προβλημάτων που ταλανίζουν το σύστημα υγείας των νησιών μας , είπε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και ελπίζει πολύ σύντομα να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα  και η κατάσταση στα νησιά να βελτιωθεί.

%ce%b8%ce%b5%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf-%ce%b5%cf%83%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός