Τα χρηματικά πρόστιμα στους καταστηματάρχες της παραλιακής Καλύμνου συνεχίζουν με τη Δημοτική Αρχή «να σφυρίζει αδιάφορα»!!

3164

Τα χρηματικά πρόστιμα στους καταστηματάρχες της παραλιακής Καλύμνου για αυθαίρετη χρήση χώρου, προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα, συνεχίζουν να «πέφτουν» με τη Δημοτική Αρχή  «να σφυρίζει αδιάφορα»!

Ήδη ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 , η επίδοση των σχετικών αποφάσεων στο σύνολο σχεδόν των καταστηματαρχών  της παραλιακής στο λιμάνι Καλύμνου, με τις οποίες τους επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα για αυθαίρετη χρήση χώρου, προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα ή πάγκους ή άλλά αντικείμενα.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “ kalymnos-news.gr” τα περισσότερα από τα χρηματικά πρόστιμα κυμαίνονται από 180– 300 ευρώ, ανάλογα της έκτασης του χώρου που καταλήφθηκε και αφορούν σχεδόν στο σύνολο των καταστηματαρχών της παραλιακής.

Οι αποφάσεις επιβολής των προστίμων ελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, αφού οι χώροι ανήκουν στην Χερσαία Ζώνη Καλύμνου, όπως αυτή χαρακτηρίστηκε με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 17 Φεβρουαρίου 2016.

Να σημειώσουμε ότι οι παραβάσεις αυτές βεβαιώθηκαν στα μέσα Ιουνίου 2016 και στη συνέχεια κλήθηκαν σε έγγραφη απολογία οι καταστηματάρχες .

Τα πρόστιμα αυτά είναι αυξημένα κατά 50%  σε σχέση με τα πρώτα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί πριν από ένα δίμηνο περίπου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις  που επιδόθηκαν στους καταστηματάρχες, τους επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, διότι δεν συμμορφώθηκαν με υποδείξεις της Λιμενικής αρχής και σε έγγραφη σύσταση που τους στάλθηκε .

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας /Ελέγχου οργάνων του Λιμεναρχείου, διαπιστώθηκε ότι έμπροσθεν των καταστημάτων τους προέβησαν στην αυθαίρετη (άνευ αδείας) κατάληψη τμήματος εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Πόθιας Καλύμνου.

Όπως αναφέρει η απόφαση οι καταστηματάρχες καλούνται εντός 30 ημερών να εξοφλήσουν το πρόστιμο ,με ηλεκτρονικό παράβολο, διαφορετικά θα θεωρηθεί ανεξόφλητο και θα βεβαιωθεί στη ΔΟΥ υπαγωγής τους.

Κατά των αποφάσεων επιτρέπεται η άσκηση προσφυγής εντός 60 ημερών στο Τακτικό Διοικητικό Πρωτοδικείο, χωρίς η προσφυγή να αναστέλλει την εκτέλεση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα χρηματικά πρόστιμα αυτά, δεν έχουν σχέση με τις αυθαίρετες κατασκευές (στέγαστρα) για τις οποίες ήδη ξεκίνησαν αν επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα που ξεπερνούν και τις 6.000 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή Καλύμνου «σφυρίζει αδιάφορα»

Και ενώ το σήριαλ με την επιβολή χρηματικών προστίμων στους καταστηματάρχες της παραλιακής συνεχίζεται, με την Λιμενική Αρχή Καλύμνου να τηρεί τη νομιμότητα και να κινείται στα προβλεπόμενα πλαίσια μετά τον χαρακτηρισμό  ως Χερσαίας ζώνης όλης της παραλιακής, η Δημοτική Αρχή «σφυρίζει αδιάφορα»  για ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Κι ενώ υπήρχε ένα διαχρονικό πρόβλημα στο θέμα των στεγάστρων, η Δημοτική Αρχή αντί να προχωρήσει στην νέα χάραξη αιγιαλού και παραλίας, προχώρησε στον χαρακτηρισμό ως Χερσαίας ζώνης, όλης της παραλιακής λιμένα  Καλύμνου, επιδεινώντας το πρόβλημα και δημιουργώντας τεράστια θέματα με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Και ενώ πριν μερικούς μήνες, βεβαίωνε τους καταστηματάρχες ότι όλα θα προχωρήσουν ήρεμα και ομαλά και ότι θα  νομιμοποιηθούν και θα προσαρμοστούν τα στέγαστρα σύμφωνα με νέα σχέδια,τώρα που το Λιμεναρχείο εφαρμόζει τα ισχύοντα για τη Χερσαία ζώνη και επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα, η Δημοτική Αρχή «σφυρίζει αδιάφορα» αρκούμενη να δηλώνει ότι έχει ζητήσει το πάγωμα των προστίμων για 2 χρόνια!!

 

Παρακάτω παραθέτουμε πινακίδιο με τον τρόπο πληρωμής του προστίμου, όπως αυτό περιλαμβάνεται στις σχετικές απόφαση του Λιμεναρχείου Καλύμνου που επιδόθηκαν.

Να τονίσουμε ότι το χρηματικό ποσό από τα πρόστιμα πηγαίνε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και όχι στο Δήμο ή στο ΛΔΤ Καλύμνου.

%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%89%ce%bd