Το πλοίο “Blue Star Patmos” στο λιμάνι της Καλύμνου.(video)

5684

Το πλοίο “Blue Star Patmos” κατέπλευσε χθες Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 στο λιμάνι της Καλύμνου για πρώτη φορά.

Να σημειώσουμε  ότι το “Blue Star PATMOS” αντικατέστησε στη γραμμή  Δωδεκανήσου από την  Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου το “Blue Star PAROS” και θα εκτελεί τρία δρομολόγια εβδομαδιαίως. Θα είναι το μοναδικό πλοίο που θα συνδέει κατά την χειμερινή περίοδο την Κάλυμνο με τον Πειραιά

Το “Blue Star PATMOS” θα αναχωρεί από Πειραιά κάθε  ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ –ΣΑΒΒΑΤΟ και από Ρόδο κάθε  ΔΕΥΤΕΡΑ –ΤΕΤΑΡΤΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Να σημειώσουμε  για το “Blue Star PATMOS” ότι είναι κατά 10 χρόνια νεώτερο του “Blue Star PAROS” ,είναι κατασκευής 2012  και είναι μεγαλύτερο κατά 21 μέτρα.

Έχει ικανότητα μεταφοράς 2.000 επιβατών και 430 οχημάτων και διαθέτει 90 καμπίνες έναντι 26 που είχε το “Blue Star PAROS”.

Αν και ήταν η πρώτη φορά που το «Blue Star Patmos» προσέγγιζε το λιμάνι της Καλύμνου ,ο έμπειρος καπετάνιος του, Παναγιώτης Καραμόσχος, που και κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει σε πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια προς Κάλυμνο, με μεγάλη ευκολία ,με ταχύτητα,ασφάλεια και χωρίς κανένα πρόβλημα προσέδεσε στην εσωτερική προβλήτα του λιμένα του νησιού. Παρακολουθήστε ένα ολιγόλεπτο video από την χθεσινή βραδινή  άφιξη και αναχώρηση του Blue Star Patmos  στο λιμάνι της Καλύμνου.