Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκβάθυνση στον εξωτερικό μόλο Καλύμνου.

1697

Ολοκλήρωση έργου εντός δύο μηνών.

Υπογράφηκε χθες Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016 η σύμβαση του έργου εκβάθυνσης στον εξωτερικό μόλο Καλύμνου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους του ΔΛΤ Καλύμνου ,ο Πρόεδρος Σακελλάρης Τηλιακός και εκ μέρους την αναδόχου εταιρείας 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ ο Νικόλαος Κρούσκος.

Ο τίτλος του έργου όπως αναφέρεται στη σύμβαση είναι «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΉΝΕΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ,ΛΟΓΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ» το δε συνολικό ύψος της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 100.700 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαίου 2016 ,αλλά καθυστέρησε η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη του έργου, λόγω της προσέγγισης στον εξωτερικό μόλο το δίμηνο Ιουλίου –Αυγούστου το πλοίου «ΚΡΗΤΗ 1»

Η μελέτη του έργου προβλέπει εκβάθυνση στον εξωτερικό μόλο από τα 7,50 μέτρα που είναι τώρα, στα 9,5 μέτρα

Με την ολοκλήρωση του έργου ,αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέγγιση πλοίων τύπου BLUE STAR 1και 2,αφού πλέον ο ισχυρισμός της ATTICA GROUP ότι το προηγούμενο ωφέλιμο βάθος των 7,5 μέτρων ήταν οριακά επαρκές µόνο όταν δεν επικρατεί κυµατική διαταραχή, δεν θα ισχύει πλέον.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 2 μηνών από την υπογραφή της σύμβαση .

Εκτός απροόπτου και τηρουμένης της συμβατικής υποχρέωσης από πλευράς χρόνου, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2016.