Oλυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Πρωταθλήτριες οι ΗΠΑ (γιατί άραγε;)

1019

 Το κεντρικό ζήτημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι:

Πώς σχετίζονται ο τρόπος διεξαγωγής, οι κανόνες και τα αποτελέσματα των Αγώνων με την Πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων (και την οικονομική και στρατιωτική τους ισχύ να  επιβάλουν αυτή τους την Πολιτική).

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82

Το άρθρο δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της “ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ” στο φύλλο του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016

 

Α) Στόχος της Αμερικάνικης Πολιτικής για τον Αθλητισμό είναι:Να θαυμάσει μέχρι κατάπληξης και αποχαύνωσης ο Κόσμος όλος το μεγαλείο των ΗΠΑ και να υποταχθεί πολιτικά στις στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ.

Β) Οι αιτίες της πρωτιάς των ΗΠΑ είναι 4. Οι δύο απ αυτές είναι ολοφάνερες(=οι οικονομικές δυνατότητες των ΗΠΑ και ο αποκλεισμός των μισών Ρώσων αθλητών).

Το άρθρο μας δεν γράφεται για ν’ αποδείξει τα ολοφάνερα [τι ν’ αποδείξομε; ότι αν μια χώρα εκμεταλλεύεται και ληστεύει όλο το κόσμο,έχει την άνεση για ευρείας έκτασης πρωταθλητισμό; ή ότι αν οι ΗΠΑ αποκλείοντας τους Ρώσους αθλητές κλέβουν τα μετάλλια τους;]

Οι άλλες δύο αιτίες είναι αφανείς. Γιαυτές θα μιλήσουμε σήμερα.

1) Η πρώτη αφανής αιτία της Αμερικάνικης πρωτιάς

Μια μαύρη μειοψηφία νέγρων πολιτών φέρνει την μεγάλη πλειονότητα των
μεταλλίων στις ΗΠΑ. Νομικά δεν υπάρχει πρόβλημα.Οι νέγροι είναι πολίτες των ΗΠΑ και αγωνίζονται για την πατρίδα τους.Πλην όμως εμείς δεν εξετάζομε το πρόβλημα από νομικής πλευράς,αλλά πολιτικής.

Α) Οι νέγροι στις ΗΠΑ είναι μια ιδιαίτερη κοινότητα και αποτελεί την μειοψηφία (20%) του πληθυσμού των ΗΠΑ. Η νέγρικη κοινότητα όχι απλώς έχει ιδιαίτερα φυλετικά χαρακτηριστικά και δικό της ιδιαίτερο πολιτισμό,αλλά ήρθε στην Αμερική με ένα ιδιαίτερο τρόπο διαφορετικό από τους Ευρωπαίους. Οι νέγροι κουβαλήθηκαν βιαίως από τις καλύβες τους στην Αφρική ως δούλοι στις φυτείες των ΗΠΑ. Μέχρι το 1960 υπήρχαν διακρίσεις πολλών ειδών σε βάρος των νέγρων και (αυτοί) ζούσαν ξεχωριστά σε ιδιαίτερους κλειστούς χώρους (γκέτο).Με τίποτε οι νεγροαμερικάνοι δεν εκφράζουν το Σύστημα των ΗΠΑ και είναι απαράδεκτο (αν όχι γελοίο) το Σύστημα των ΗΠΑ να καυχιέται για τις αθλητικές επιδόσεις των από αιώνων απόβλητων του Συστήματος τους.

Β) Πώς ήρθαν οι νέγροι στις ΗΠΑ; Στη Δυτική Αφρική διάλεξαν και άρπαξαν τα πιο υγιή και ισχυρά άτομα (πρώτη επιλογή).Τα βάλανε στα καράβια,όπου με την πείνα,το ξύλο και τις κακουχίες επέζησαν τα βιολογικώς ανώτερα άτομα (δεύτερη επιλογή).Οταν έφτασαν στις ΗΠΑ έβαλαν τους μαύρους ως δούλους στις φυτείες,όπου με το ξύλο,τα βασανιστήρια,την πείνα και τη σκληρή δουλειά επιβίωσαν τα βιολογικώς ανώτερα άτομα (τρίτη επιλογή).

Διαμορφώθηκε με ένα είδος μαζικής τεχνητής επιλογής [τύφλα νάχει ο Δαρβίνος με την φυσική επιλογή] μια φυλή υπερανθρώπων νεγροαμερικάνων. Τώρα βάζουν τους υπερανθρώπους νεγροαμερικάνους της τεχνητής επιλογής ν’ ανταγωνιστούν με τους Ευρωπαίους. Οι ΗΠΑ εμπορεύονται το μαύρο πρόσωπο της Ιστορίας τους! Ο καπιταλισμός σπεκουλάρει στην εγληματική του Ιστορία για να δημιουργήσει παγκόσμιο θαυμασμό με τα αθλητικά μετάλλια. Το 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ (οι απόγονοι των δούλων) δοξάζουν το 80% του πληθυσμού των ΗΠΑ (=τους αφεντάδες τους)

2) Η δεύτερη αφανής αιτία της Αμερικάνικης πρωτιάς

Α) Οι ΗΠΑ εκμεταλευόμενες την πολιτική και οικονομική τους ισχύ διαμόρφωσαν Αθλητικές κριτικές Επιτροπές με δικούς τους ανθρώπους,διαμόρφωσαν κανόνες αθλητικούς στη βάση του δικού τους πολιτισμού και καλούν τους άλλους ν’ αγωνιστούν στη βάση των Αμερικάνικων κανόνων [έφτασαν στο σημείο: να πέσει η σκυτάλη από την Αμερικάνικη ομάδα και αντί να την μηδενίσουν,να της επιτρέψουν να ξανατρέξει μόνη της και να περάσει στον τελικό! ή στην ενόργανη Γυμναστική, όπου η Αμερικάνικη ομάμάδα είχε ισχυρή παρουσία,ήταν κάθε αγώνισμα και μετάλλιο,ενώ στην ρυθμική Γυμναστική,όπου η Ρωσική ομάδα είχε ισχυρή παρουσία, τα μετάλλια ήταν όλα κι όλα δύο].

Β) Καθορίζουν οι Επιτροπές που ελέγχονται από τις ΗΠΑ ποιές ουσίες είναι
επιτρεπτές και ποιές θεωρούνται απαγορευμένες. Οι ΗΠΑ έχοντας την άνεση να καθορίζουν ποιές ουσίες επιτρέπονται και ποιές όχι, ασχολούνται όχι τόσο με το προσωρινό ντοπάρισμα λίγο πριν τους αγώνες,αλλά με την μακρόχρονη διάπλαση σωμάτων μέσω τεχνητών διατροφικών συστημάτων και χημικών ουσιών που συντελούν σε μια μεγαλύτερη και εκτεταμένη αφομοίωση χρήσιμων για το σώμα ουσιών.

3) Η προοπτική της Αμερικανικής πρωτιάς

Η Αμερικανική πρωτιά δεν μπορεί να έχει προοπτική. Δεν είναι δύσκολο να το αποδείξομε:Η Αμερικάνικη πρωτιά έχει τις αιτίες που ήδη αναφέραμε.Αν εξαιρέσουμε τους μαύρους αθλητές,που θα συνεχίσουν να τους έχουν,οι άλλες αιτίες δεν έχουν μέλλον.

Συγεκριμένα:

Α) Γρήγορα οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να εκμεταλλεύονται το κόσμο. Δεν θα μπορούν να παράγουν το 17% της παγκόσμιας Παραγωγής και να καταναλώνουν το 35%.Δεν θα έχουν την σημερινή οικονομική άνεση.Αντιστοίχως το βιοτικό επίπεδο των άλλων χωρών θ ανέβει και θ αυξηθούν τα κονδύλια που διαθέτουν στον Αθλητισμό.

Β) Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν γενική αμφισβήτηση στην Ηγεμονία τους από Ρωσία, Κίνα και άλλες χώρες. Σε λίγο δεν θα μπορούν να ελέγχουν τους κριτές και να καθορίζουν κανόνες

Γ) Ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών δεν μπορεί να επαναληφθεί (διαφορετικά θα επέλθει σχίσμα και διαμόρφωση εναλλακτικών Ολυμπιακών Αγώνων από την πλευρά της Ρωσίας).

Αφού,λοπόν,αίρονται οι αιτίες της Αμερικανικής πρωτιάς,θα αρθεί και η ίδια η πρωτιά των ΗΠΑ.

4) Η πολιτικοποίηση του Αθλητισμού

Α) Από τη στιγμή που η καπιταλιστική  κοινωνία είναι στη βάση της βαθειά διχασμένη,μια σειρά αντιπαραθέσεις γεννιούνται σε διεθνή βάση [μεταξύ ιμπεριαλιστικών χωρών και χωρών θυμάτων του ιμπεριαλισμού– μεταξύ Αμερικανικής Ηγεμονίας και αμφισβητιών αυτής της Ηγεμονίας] Η γενική πολιτικοποίηση αντανακλά το σύνολο αυτών των κοινωνικών διχασμών και διεθνών αντιπαραθέσεων. Στα πλαίσια αυτής της γενικής πολιτικοποίησης είναι και η πολιτικοποίηση του Αθλητισμού.

Β) Το κακό δεν βρίσκεται στο αυτονόητο του πολιτικού χαρακτήρα του Αθλητισμού [=ο Αθλητισμός αντανακλά την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Χώρας και τις στρατηγικές επιδιώξεις της Χώρας αυτής],αλλά στην μετατροπή του Αθλητισμού σε στοιχείο του διεθνούς υβριδικού Πολέμου. Αυτό το κακό ακριβώς κάνουν οι ΗΠΑ.

 

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός