Ζευγάρι νεαρών αναρριχητών εγκλωβίστηκε σε δύσβατη περιοχή στην Τέλενδο

1870

 Άμεση κινητοποίηση Λιμεναρχείου– Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού—ΑΤ Καλύμνου

Ζευγάρι νεαρών αναρριχητών εγκλωβίστηκε σε δύσβατη περιοχή  στην  βόρεια πλευρά της Τέλενδου.

Το ζευγάρι των αναρριχητών που είχε  πάει στην Τέλενδο το απόγευμα της Τετάρτης , εγκλωβίστηκε σε δύσβατη περιοχή και έχασε το δρόμο της επιστροφής.

Με κινητό τηλέφωνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2016, κάλεσαν τον Ευρωπαικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα ενημερώθηκαν και κλήθηκαν να επέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, το ΑΤ Καλύμνου και ο  Εθελοντικός Σταθμός.

Άμεσα στο λιμάνι των Μυρτιών έφτασαν 4 εθελοντές πυροσβέστες με ένα όχημα, καθώς και όχημα του ΑΤ Καλύμνου με 2 άνδρες.

Το Λιμεναρχείο Καλύμνου είχε ήδη φροντίσει να υπάρχει πλοιάριο στο λιμανάκι των  Μυρτιών, το οποίο και μετέφερε την ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών στην βόρεια πλευρά της Τελένδου. όπου και είχαν εντοπιστεί  οι 2 αναρριχητές (1 άνδρας και 1 γυναίκα) . Μετά από συντονισμένη προσπάθεια η ομάδας διάσωσης κατάφερε να φτάσει κοντά στο ζευγάρι των αναρριχητών. Οι 2 αναρριχητές λόγω έλλειψης νερού  παρουσίασαν συμπτώματα αφυδάτωσης. Αφού παρσχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους δόθηκε νερό, με την βοήθεια των διασωστών οδηγήθηκαν στο πλοιάριο και μεταφέρθηκαν σώοι στο λιμάνι των Μυρτιών και στη συνέχεια στο Μασούρι όπου και διέμεναν.

%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%bf%cf%82