Έχει η δημοκρατία αδιέξοδα; Άρθρο παρέμβαση του Μανώλη Μουσελλή για τα στέγαστρα της παραλιακής Καλύμνου.

896

Έχει η δημοκρατία αδιέξοδα;

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf

 Μπορεί ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης ν’ απάντησε αρνητικά στο παραπάνω ερώτημα, εμείς όμως οι νεώτεροι Έλληνες και πολύ δε περισσότερο εμείς οι Καλύμνιοι  συνεχίζουμε ν΄ αναρωτιόμαστε εάν τελικά η Δημοκρατία έχει αδιέξοδα.

Παράδειγμα προς επιβεβαίωση των παραπάνω, αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα και που κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να του δώσει τον βαρύγδουπο τίτλο «Η κρίση των στεγάστρων».

Όλοι μας πλέον γνωρίζουμε το πρόβλημα, που είναι ικανό να καταστρέψει ένα μεγάλο κομμάτι της ήδη δοκιμαζόμενης οικονομίας μας, ή που θα μπορούσε ακόμα και κενό διοίκησης να επιφέρει στο Δήμο μας, με πιθανή παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του δημάρχου.

Για τόσο μεγάλο πρόβλημα μιλάμε.

Και όμως, μπροστά σ΄ αυτό το πρόβλημα εναντιώνονται  οι εγωισμοί της δημοτικής αρχής. Το πείσμα και η παντογνωσία καταλαμβάνουν τη θέση της σύνεσης και της συναίνεσης.

Πρέπει όμως κάποιος να τους πει ότι, όταν ασχολείσαι με τα κοινά, όταν ασκείς πολιτική, με την αριστοτελική έννοια και όχι με την σύγχρονη, τότε δεν έχεις το δικαίωμα να παρουσιάζεις ούτε  καν ίχνος εγωισμού. Εάν αυτό δεν μπορείς να το καταφέρεις τότε, ένα είναι βέβαιο, θα αποτύχεις οικτρά και θα πάρεις στο λαιμό σου μια ολόκληρη κοινωνία.

Για να γίνω πιο σαφής.

Κύριε Δήμαρχε ,

Είχατε και έχετε ακόμα την ευκαιρία, θεωρώ εγώ, να κάνετε πράξη αυτό που συνεχώς ζητάτε και επικαλείστε, συναίνεση και ομοφωνία τουλάχιστον στα δύσκολα θέματα. Παρόλα ταύτα, αντί να αρπάξετε την ευκαιρία που σας έδωσαν οι αρχηγοί των παρατάξεων, για συνεύρεση  στο ίδιο τραπέζι, υπεκφύγατε και προκαλέσατε την «παρέλαση στο ΑΙΓΑΙΟ ΤV».

Δέκα μέρες τώρα ο κόσμος και ειδικά οι επαγγελματίες της παράλιας, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα με κομμένη την ανάσα από την τηλεόραση και αντί ο «Μίτος της Αριάδνης» να ξετυλίγει, μπλέκει συνεχώς.

Πιστεύω να έχετε αντιληφτεί το μέγεθος της ευθύνης που αναλάβατε. Προσωπικά, επειδή δεν μπορώ να κάνω και διαφορετικά, εσείς έχετε την ευθύνη της διοίκησης αυτού του τόπου, εύχομαι εσείς να έχετε δίκιο και το υπόλοιπο 70% των αντιπολιτεύσεων να έχει άδικο, έτσι για το καλό των επαγγελματιών και για την ηρεμία του νησιού.

Μακάρι.

Εν κατακλείδι και ανεξάρτητα από την όποια έκβαση λάβει η υπόθεση, φοβάμαι ότι επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας  ότι τελικά,

«Η δημοκρατία στην Κάλυμνο έχει αδιέξοδα»