Αγανακτισμένοι και οργισμένοι οι καταστηματάρχες της Ψερίμου για μηνύσεις που τους υποβλήθηκαν για τις πέργκολες έμπροσθεν των καταστημάτων τους.

1293

Τη αγανάκτηση  και την οργή τους εξέφρασαν μέσω της εφημερίδας μας, καταστηματάρχες αλλά και κάτοικοι της Ψερίμου για μηνύσεις που τους υποβλήθηκαν για τις πέργκολες που βρίσκονται έμπροσθεν των καταστημάτων τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr πριν μερικούς μήνες  μετά από καταγγελία,  αστυνομικό όργανο επισκέφτηκε το ακριτικό νησί και βεβαίωσε παραβάσεις των καταστημάτων της Ψερίμου που έμπροσθεν των καταστημάτων τους είχαν προβεί σε αυθαίρετες κατασκευές και συγκεκριμένα  είχαν τοποθετήσει πέργκολες.

Οι μηνύσεις από το ΑΤ Καλύμνου διαβιβάστηκαν  στην Εισαγγελία Κω.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλήθηκαν καταστηματάρχες της Ψερίμου στο ΑΤ Καλύμνου για εξηγήσεις στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά, αφενός για αυτούς που έκαναν την καταγγελία και αφετέρου για την σκοπιμότητα εξάντλησης της αυστηρότητας σε ένα ακριτικό νησί των 25 μόνιμων κατοίκων, για μία παράβαση που αφορά κάποιες λυόμενες και πρόχειρες κατασκευές, που μοναδικό σκοπό έχουν την προστασία  των επισκεπτών του νησιού από τον ήλιο και τους ανέμους , κατά την θερινή περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι σε όλη τη Ψέριμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν 9 καταστήματα εστίασης.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός