Δ.Διακομιχάλης προς Δήμαρχο Καλυμνίων Ι. Γαλουζή : «Κάτω τα χέρια από τα στέγαστρα,των επιχειρήσεων του νησιού μας».

2112

Με επιστολή του που φέρει σημερινή ημερομηνία 24 Οκτωβρίου 2016 και απευθύνει στο Δήμαρχο Καλυμνίων  Ι.Γαλουζή και στέλνει στον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου Σ.Τηλιακό αλλά και σε όλους τους Καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης αναφέρεται στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα στέγαστρα, τα τραπεζοκαθίσματα και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο σύνολο σχεδόν των Καταστηματαρχών της παραλιακής ζώνης του λιμένα Καλύμνου.

Ο Δ.Διακομιχάλης ξεκαθαρίζει ευθύς εξ αρχής  ότι είναι αντίθετος με την ακραία λύση της κατεδάφισης των στέγαστρων που βρίσκονται έμπροσθεν των καταστημάτων της Παραλιακής, αναφέροντας χαρακτηριστικά:«Κάτω τα χέρια από τα στέγαστρα, των επιχειρήσεων του νησιού μας»

Όπως αναφέρει στην επιστολή του: «Το πρόβλημα έχει διογκωθεί, έχει μετατραπεί σε σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, οι καταστηματάρχες έχουν φορτωθεί με δυσβάσταχτα πρόστιμα, οι δε προτάσεις σας περί κατεδάφισης και στη συνέχεια να δούμε ,μόνο ως ακραίες λύσεις μπορούν να θεωρηθούν.

Ακραίες λύσεις που δείχνουν ότι ή δεν θέλετε ή δεν μπορείτε ή το χειρότερο ότι με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα ,που προσωπικά εγώ και η Παράταξη μου δεν θέλουμε να πιστεύουμε, γιατί δυστυχώς στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυτό κυκλοφορεί.»

Στη συνέχεια της επιστολής αναφέρεται στις ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος επισημαίνοντας τα παρακάτω:

Κύριε Δήμαρχε

  1. Έχετε υποχρέωση να συζητήσετε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του νησιού και να ακούσετε τους καταστηματάρχες, που δυστυχώς μετατράπηκαν στα θύματα της υπόθεσης.

2.Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν ολοκληρωμένο φάκελο για να διεκδικήσουμε τη δημοτικότητα του χώρου, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου, ως έχουμε υποχρέωση.

3.Παράλληλα με τεκμηριωμένες  εφικτές προτάσεις και ομόφωνες αποφάσεις   να επιλύσουμε ανώδυνα το πρόβλημα των καταστηματαρχών, αναφορικά με τα στέγαστρα .

Είναι αστείο στο όνομα της δήθεν νομιμότητας που ερμηνεύεται κατά το δοκούν ,να μιλάμε για κατεδάφιση των  υφισταμένων στεγάστρων, όταν σε όλη την Ελλάδα ,στα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας ,του Πειραιά, στους πλέον τουριστικούς προορισμούς , υπάρχουν στέγαστρα.

 Κύριε Δήμαρχε

Αφού προετοιμάσουμε όλα τα παραπάνω το δυνατό ταχύτερο, μαζί  με τους βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού, να μεταβούμε στις αρμόδιες Υπηρεσίες  ώστε να μπορέσουμε αφενός μεν να μπλοκάρουμε τα ήδη επιβληθέντα πρόστιμα και αφ’ετέρου να μετατοπίσουμε τη γραμμή του αιγιαλού και της παραλίας, ενώ παράλληλα να  βελτιώσουμε αισθητικά τα υπάρχοντα στέγαστρα βάζοντας και τάξη στην τοποθέτηση των  τραπεζοκαθισμάτων.

Και η επιστολή καταλήγει:

Κύριε Δήμαρχε

Κλείνοντας την επιστολή μου, χωρίς να εκληφθεί ως απειλή, η Παράταξη μας ,εφόσον ενεργήσετε μονομερώς, χωρίς να διασφαλίσετε τα συμφέροντα του Δήμου  και εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων της παραλιακής,  όχι μόνο θα σταθεί στο πλευρό των καταστηματαρχών, αλλά και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθόσον με τις ενέργειες που έχετε προαναγγείλει αφενός απεμπολείτε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Δήμου, αφετέρου κάποιες εξαγγελίες σας αποτελούν  χαρακτηριστική περίπτωση εφαρμογής διαφορετικών  μέτρων και σταθμών και υπεισέρχονται εντός των ορίων του ποινικού κώδικα.

 Παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την επιστολή προς το Δήμαρχο η οποία μοιράστηκε και προς όλους τους καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης.

%ce%b3%ce%b1%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b1

%ce%b3%ce%b1%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%cf%85%ce%bf

%ce%b3%ce%b1%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b1

%ce%b3%ce%b1%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%ad%cf%83%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b1