Ενδιαφέρον στη Ρόδο για την ανάπτυξη της αναρρίχησης.

760

Η ανάπτυξη της αναρρίχησης στην Κάλυμνο, που αυτή τη στιγμή  κατατάσσεται στους πρώτους προορισμούς παγκοσμίως ,φαίνεται ότι έχει «ανοίξει την όρεξη» και σε άλλα νησιά ,αλλά και σε διάφορες περιοχές της Χώρας .

Ενδιαφέρον φαίνεται ότι υπάρχει τελευταία και στη Ρόδο για την ανάπτυξη της αναρρίχησης.

Σχετική είναι η ανακοίνωση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MYPEFKOS που δραστηριοποιείται στους Πεύκους Ρόδου, η οποία αναφέρει:

Μία ακόμα νέα καινοτόμα ιδέα προωθεί η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MYPEFKOS για την τόνωση αλλά και ταυτόχρονα την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν του νησιού μας.

Μετά από αλεπάλληλες συζητήσεις για ιδέες που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον για εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρο το νησί μας, το Δ.Σ. του MYPEFKOS ήρθε σε επαφή και προχώρησε σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρόδου.

Σε αυτή την προσπάθεια η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MYPEFKOS με δικά της έξοδα χρηματοδότησε ειδική αποστολή έμπειρων ορειβατών που ήδη έχουν ανοίξει 14 διαδρομές αναρρήχισης σύμφωνα με τις διεθνής προδιαγραφές που απαιτούντε στην περιοχή «ΚΙΣΣΟΣ» στους περίφημους και ξακουστούς βράχους του ΝΑΒΑΡΟΝΕ όπου γυρίστηκε η φημισμένη ταινία «ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟΝΕ».

Στα άμεσα σχέδια της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MYPEFKOS είναι η ανάδειξη της περιοχής μας σαν ένας μοναδικός προορισμός για τους οπαδούς της αναρρίχησης οι οποίοι συνήθως ταξιδεύουν τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Σκοπός μας είναι να έρθουμε σε επαφή με άλλους ανάλογους συλλόγους από όλο τον κόσμο προκειμένου η αναρρίχηση να καθιερωθεί και στο νησί μας όπου μελλοντικά θα διοργανώνονται Διεθνής αλλά και Ευρωπαϊκοί αγώνες στο άθλημα.

 

Να σημειώσουμε ότι οι Πεύκοι ή “Πεύκος” όπως το αποκαλούν οι επισκέπτες είναι ένας μικρός καλοκαιρινός προορισμός διακοπών στο όμορφο νησί της Ρόδου. Είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες για πάνω από 20 χρόνια. Κυρίως λόγω του γραφικού περιβάλλον του, του υπέροχου καιρού, του κλίματός του αλλά και των καταπληκτικών παραλιών και φιλόξενων οικοδεσπότων του.

Ο Πεύκος έχει ένα μεγάλο αριθμό φίλων από άλλες χώρες που τον επισκέπτονται σε ετήσια βάση, θεωρώντας το πλέον σαν δεύτερό τους σπίτι.

Ο Πεύκος, όπως και πολλά άλλα θέρετρα στην Ελλάδα, προσφέρει στους επισκέπτες μια επιλογή από μπαρ, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και καφετέριες, που ανήκουν και λειτουργούν από τους ντόπιους