ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ BERRY SPRINGS ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ DARWIN!

1091

Η γνωστή περιοχή Berry Springs Park με τα υπέροχα νερά της όπου προσφέρεται για “ασφαλή” κολύμβηση έκλεισε μετά απο εντοπισμό κροκοδείλου την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.
Οι φύλακες άγριας ζωής , γνωστοί και ως Rangers εντόπισαν εναν κροκόδειλο 1 μέτρου να περιφέρεται στην περιοχή μετά απο τον καθιερωμένο βραδυνό έλεγχο ρουτίνας .
Ο περιφερειακός διευθυντής Nigel Weston του πάρκου, είπε ότι ακόμα δεν έχει γίνει δυνατός ο εντοπισμός του κροκοδείλου καθώς και η αναγνώριση αυτού (το είδος τους) για το εάν πρόκειται για τον πολύ άγριο κροκόδειλου του αλμυρού νερού ή για τον πιο ήρεμο “ξάδερφο” του , κροκόδειλο του γλυκού νερού. Επίσης μιλώντας για τα είδη των κροκοδείλων , ο διευθυντής τόνισε:

crocos
“Το άγριο είδος των κροκοδείλων του αλμυρού νερού,όταν εντοπιστεί σε περιοχές όπου υπάρχουν άνθρωποι πάντα απομακρύνεται απο αυτές, ενώ οι κροκόδειλοι του γλυκού νερού μπορούν να μέινουν ως έχουν, καθώς εξαιρετικά σπάνια προκαλούν κακό στον άνθρωπο”. “Πολλές παγίδες κροκοδείλων βρίσκονται στην περιοχή και ήδη μέχρι σήμερα έχουν πιαστεί και απομακρυνθεί 10 κροκόδειλοι του αλμυρου νερού (το επικύνδυνο είδος) απο την περιοχή Berry Creek. “Οι θερμοκρασίες αυτήν την εποχή αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να αναζητούν λίγη δροσιά στα νερά του πάρκου ,οπότε ο εντοπισμός του κροκοδείλου μπορεί να αποτελέσει και μια επίκαιρη υπενθύμιση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί που πάνε να κολυμπήσουν.” Για οποαδήποτε θέαση κροκοδείλου σε κατοικημένες περιοχές οι πολίτες μπορούν να το αναφέρουν καλώντας στο 0419822859.
Το φυσικό πάρκο Berry Springs βρίσκεται περίπου 45 χλμ. δυτικά του Darwin στην χερσόνησο Cox Peninsula Rd . Ιστορικά κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου , το πάρκο ήταν μέρος στρατοπέδευσης ενόπλων δυνάμεων.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός