Η Κάλυμνος κινείται σε θεατρικούς ρυθμούς.

1897

Η Κάλυμνος κινείται σε Θεατρικούς ρυθμούς στα πλαίσια  του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος της  28η Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που διεξάγεται στο νησί μας το χρονικό διάστημα από 13-23 Οκτωβρίου.

Η 28η Συνάντηση ξεκίνησε την  Πέμπτη βράδυ στις 20.00 με το θεατρικό σχήμα «Θεατρική Ομάδα Αδελφότητας Κρητών Ρόδου Ο Ψηλορείτης» που ανέβασε στο Αμφιθέατρο 1ου Γυμνασίου Καλύμνου «Κοντζές και Διωματάρης» του Γιάννη Νιωτάκη.

Χθες Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2014 στις 18.00 μμ πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια εκθέσης κοστουμιών Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου στην«Gallery» Πεζόδρομος Πατήθριες – Πόθια και στις 19.00 , η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ στο ΧώροςΈκφρασης Καλύμνου (πρώην «By night») Ακολούθησε στις 19.30 η θεατρική παράσταση «Χαροτολογώντας» από το  acTa Θεατρικό Εργαστήρι Κω

Στις 21.30 το βράδυ παραγματοποιήθηκε Καλύμνικο γλέντι στο Βαθύ.

Σήμερα Σάββατο στις 11.00 το πρωί δόθηκε η παράσταση του έργου «Θλιμμένη μαριονέτα» από το Σύλλογο γυναικών Χίου . Στις 01:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρέλαση θεατρικών ομάδων στην πόλη που κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία απ’ οπου έγινε και πρόσκληση στον κόσμο να παρακολουθήσει τις θεατρικέ ςπαραστάσεις.

Το video που ακολουθεί είναι από τη μεσημεριανή παρέλαση των θιάσων στην κεντρική πλατεία Καλύμνου ,όπου έγινε και κάλεσμα στον κόσμο για να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις

Να σημειώσουμε ότι για  πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού η Κάλυμνος φιλοξενεί την 28η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου από 13 έως 23 Οκτωβρίου.

Η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου αποτελεί θεσμική δράση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία την χρηματοδοτεί σταθερά και  διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Καλύμνου. Εφέτος επειδή φιλοξενείται σε νησί του Νοτίου Αιγαίου στηρίζεται οικονομικά και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συνολικά συμμετέχουν 23 θεατρικές ομάδες από 13 νησιά του Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Σύρος, Πάρος, Άνδρος, Τήνος, Ρόδος, Κως, Πάτμος και Κάλυμνος), με πλήθος παραστάσεων από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο.

Από τον Αριστοφάνη στον Καμπανέλλη και από τον Μπύχνερ στον  Baffie, οι ερασιτέχνες και το κοινό της Καλύμνου καλούνται να παρακολουθήσουν θεατρικά έργα που ετοιμάστηκαν με μεράκι και αγάπη.

Τέσσερις χώροι φιλοξνουν τις παραστάσεις το Αμφιθέατρο του 1ουΓυμνασίου Καλύμνου, το Θεατράκι του Δήμου, το Ανοιχτό Θέατρο Χώρας και ο Χώρος Έκφρασης Καλύμνου, που διαμορφώθηκε από τον Δήμο για τις ανάγκες της Συνάντησης.

Επίσης στο πλαίσιο της 28ης Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, καθώς και συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη των ομάδων για τις παραστάσεις και το θέατρο.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός